Ford: Σε καλό δρόμο οι εργασίες με την Red Bull

Σχετικά άρθρα

Η Ford Performance προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με τις αγωνιστικές της δραστηριότητες. Αρχικά μίλησε για την επιστροφή της στη Formula 1, με τον πρόεδρο της εταιρίας, Bill Ford να λέει πως η συνεργασία οι προετοιμασίες της με τη Red Bull είναι “σε καλό δρόμο”.

Η Ford θα επιστρέψει στη Formula 1 το 2026, όταν θα τεθούν σε ισχύ οι κανονισμοί για τους νέους κινητήρες, με την Μπλε Οβάλ εταιρία να συνεργάζεται με την Red Bull και την Alpha Tauri, για την ανάπτυξη των μονάδων ισχύος τους.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει σχηματίσει εταιρική σχέση με τη Red Bull και βοηθά στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης νέων power units της αυστριακής ομάδας, που θα φορούν τα μονοθέσια της από το 2026 και τουλάχιστον μέχρι το 2030.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 350 kW και θα πρέπει να δέχεται βιώσιμα καύσιμα. Η αυτοκινητοβιομηχανία παρέχει στην Red Bull Powertrains τεχνική εμπειρογνωμοσύνη όπου μπορεί, συμπεριλαμβανομένων κινητήρων εσωτερικής καύσης, κυψελών μπαταρίας, τεχνολογίας ηλεκτροκινητήρων, λογισμικού ελέγχου μονάδας ισχύος και αναλυτικών στοιχείων.

Είχα την ευκαιρία να περάσω πολύ χρόνο με την ομάδα στο Milton Keynes και με τον Adrian Newey και νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο.

Παρόλο το 2026 ακούγεται πολύ μακριά, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε στο σύστημα μετάδοσης κίνησης, αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενος με την πρόοδο. Μακάρι να μπορούσα να σας πω περισσότερα, αλλά θα έλεγα ότι είμαστε σε καλό δρόμο.

Έχουμε την καλύτερη ομάδα που συμμετέχει [στη Formula 1]. Θέλω να πω, έχουμε τους καλύτερους οδηγούς, έχουμε την καλύτερη τεχνική υποστήριξη. Έχουμε τα καλύτερα της Ford σε όλο τον κόσμο για να τους υποστηρίξουμε. Αλλά η ομάδα, η ομάδα κινητήρων που χτίζουν στο Milton Keynes, είναι απολύτως κορυφαία,

είπε ο Farley.

Παράλληλα η Ford αποκάλυψε το νέο της αγωνιστικό NHRA Mustang Dark Horse Funny Car για τη σεζόν του 2024, που η εμφάνισή του είναι εμπνευσμένη από τη νέα Mustang.

Παράλληλα η εταιρία έδωσε τη πρώτη teaser φωτογραφία ενός νέου αγωνιστικού, που θα τρέξει με το σήμα του Raptor στο Rally Dakar του 2025 στη κατηγορία T1.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...