Η BMW βάζει ανθρωποειδή ρομπότ στο εργοστάσιο της στις ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

Με ολοένα και περισσότερες εταιρείες να στρέφονται σε ανθρωποειδή ρομπότ για να αναλάβουν ορισμένες φυσικές εργασίες, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της Tesla, η BMW Manufacturing υλοποιεί και αυτή την είσοδό της στον τομέα της ανάπτυξης των ανθρωποειδών ρομπότ.

Η εταιρία ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με την Figure για την ανάπτυξη ρομπότ στις εγκαταστάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ. Τα ανθρωποειδή της Figure θα αναπτυχθούν στο εργοστάσιο παραγωγής της BMW στο Spartanburg της Νότιας Καρολίνας, που απασχολεί σήμερα 11.000 άτομα.

Θα ενσωματωθούν στις διαδικασίες κατασκευής, συμπεριλαμβανομένου του φανοποιείου, των μεταλλικών στοιχείων και των υπηρεσιών logistics μέσα στους επόμενους 12-24 μήνες, αφού εκπαιδευτούν στην εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών.

Αρχικά, η Figure θα αναζητήσει περιοχές όπου πιστεύει ότι τα ανθρωποειδή ρομπότ της θα είναι χρήσιμα. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει μια σταδιακή ανάπτυξή τους στο εργοστάσιο της BMW, προτού ενσωματωθούν στις λειτουργίες του εργοστασίου.

Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί την πρώτη εμπορική συμφωνία που έχει υπογράψει η Figure από την ίδρυσή της το 2022. Αν και η εταιρεία δεν αποκάλυψε πόσα ρομπότ θα χρησιμοποιεί η BMW, η συνεργασία θα ξεκινήσει με μικρές ποσότητες και θα επεκταθεί εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι απόδοσης και παραγωγικότητας, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Brett Adcock.

Έχουμε σχεδιάσει τα ρομπότ ώστε να είναι ασφαλές δίπλα στους ανθρώπους. Η συνεργασία με την BMW στον αυτοματισμό σε μια μονάδα παραγωγής είναι μια τεράστια πρόκληση αλλά και αναγνώριση για εμάς.

συμπλήρωσε ο Adcock

Η startup ρομποτικής με έδρα το Sunnyvale της Καλιφόρνια συγκέντρωσε 70 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές πέρυσι, με επικεφαλής την Parkway Venture σε αποτίμηση άνω των 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ήδη κατασκευαστές αυτοκινήτων από τη Honda και τη Hyundai πειραματίζονται με ανθρωποειδή ρομπότ για να εκτελούν επαναλαμβανόμενες και επικίνδυνες εργασίες σε γραμμές συναρμολόγησης εδώ και χρόνια. Η Tesla κυκλοφόρησε πρόσφατα το τελευταίο του ανθρωποειδές που δοκιμάζει ήδη πιλοτικά, το Optimus Gen 2, ενώ ο Elon Musk προέβλεψε ένα δισεκατομμύριο ανθρωποειδή ρομπότ στη γη τη δεκαετία του 2040.

Τα ανθρωποειδή ρομπότ γενικής χρήσης με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς έχουν τη δυνατότητα να κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα κινήσεων και να μάθουν να εκτελούν νέες εργασίες όπως οι άνθρωποι. Τα ρομπότ που χρησιμοποιούνται αυτή την στιγμή δημιουργούνται γενικά για συγκεκριμένες εργασίες και δεν είναι σαφές εάν ένα πιο ευέλικτο ρομπότ ικανό να εκτελεί μια ευρύτερη σειρά υπηρεσιών θα αποδειχθεί βιώσιμο σε ένα πραγματικό περιβάλλον.

Παραμένει ωστόσο ασαφές αν αυτές οι ευέλικτες, πολυχρηστικές μηχανές θα είναι πράγματι ανώτερες στις πραγματικές συνθήκες ενός εργοστασίου.

Η ρομποτική μίας χρήσης έχει κορεστεί την εμπορική αγορά για δεκαετίες, αλλά οι δυνατότητες της ρομποτικής γενικής χρήσης είναι εντελώς ανεκμετάλλευτες.

Τα ρομπότ της Figure θα επιτρέψουν στις εταιρείες να αυξήσουν την παραγωγικότητα, να μειώσουν το κόστος και να δημιουργήσουν ένα ασφαλέστερο και πιο συνεπές περιβάλλον.

Σχεδιάσαμε το ρομπότ ώστε να είναι ασφαλής η χρήση του δίπλα σε ανθρώπους. Η συνεργασία μας με την BMW για την αυτοματοποίηση μιας μονάδας παραγωγής εδραιώνει τη θέση μας στον κλάδο,

πρόσθεσε ο Adcock, λέγοντας πως τα α ρομπότ θα ενταχθούν στις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της BMW μέσα στους επόμενους 12-24 μήνες, μετά την εκπαίδευσή τους σε διάφορες εργασίες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...