Σημαντικά βελτιωμένη η δεύτερη γενιά του ρομπότ της Tesla

Σχετικά άρθρα

Έχουν περάσει κάτι περισσότερο από 14 μήνες από τότε που η Tesla παρουσίασε το ανθρωποειδές ρομπότ της και σήμερα η εταιρία αποκάλυψε την δεύτερη γενιά του που είναι βελτιωμένη σε όλα τα σημεία.

Το Gen 2 ρομπότ, που η εταιρία το ονομάζει Optimus, είναι ικανό πλέον να κάνει καθίσματα, αλλά και να περπατά 30% γρηγορότερα. Ζυγίζει 10 κιλά λιγότερο, έχει νέο λευκό γυαλιστερό “σώμα” και νέα “χέρια” με 11 βαθμούς ελευθερίας, επιτρέποντας λεπτές και ακριβείς κινήσεις.

Όντας ελαφρύτερο και γρηγορότερο, το ρομπότ χρησιμοποιεί πιο ευαίσθητους αισθητήρες στα δάχτυλά του για να μπορεί να χειρίζεται ευαίσθητα αντικείμενα όπως τα αυγά χωρίς να τα σπάει. Ο Elon Musk είπε πως το ρομπότ θα μπορεί να περνά μια κλωστή μέσα από μια βελόνα το επόμενο έτος.

Το Optimus έχει ύψος 1,73 μ, ζυγίζει 47 κιλά και σε πρώτη φάση αναμένεται να εκτελεί βαρετές, επαναλαμβανόμενες ή/και επικίνδυνες εργασίες, Αργότερα, σύμφωνα με τον Musk, το ρομπότ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σπίτια, από το να ετοιμάζει το δείπνο και να κουρεύει το γρασίδι μέχρι να φροντίζει τους ηλικιωμένους, χωρίς να αποκλείεται και ο ρόλος του ως στενός φίλος ή σεξουαλικός σύντροφος.

Στόχος της Tesla είναι το ρομπότ της να παράγεται σε εκατομμύρια μονάδες ετησίως. Αναμένεται να κοστίζει λιγότερο από ένα αυτοκίνητο, κάτω από 20.000 δολάρια, έναντι περίπου 100.000 δολαρίων που είναι σήμερα η τιμή ενός ανθρωποειδούς ρομπότ. Η εταιρία ευελπιστεί να καταφέρει να το περάσει στην αγορά μέσα στα επόμενα 2-4 χρόνια, προσθέτοντας πως το Optimus θα είναι απίστευτο σε 5 ή 10 χρόνια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...