Ferrari: Ετοιμάζει για πρώτη φορά αγωνιστική ομάδα ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης

Σχετικά άρθρα

Η Ferrari ανακοίνωσε ότι ξεκινά ένα νέο project, μια μεγάλη πρόκληση που πηγάζει από το αγωνιστικό DNA της και το πρωτοποριακό της κίνητρο.

Πιο συγκεκριμένα η ιταλική εταιρία ετοιμάζεται να συμμετάσχει στον κόσμο της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας υπό την καθοδήγηση του Giovanni Soldini, ως επικεφαλής ομάδας και ένας από τους κορυφαίους ιστιοπλόους στον κόσμο.

Η Ferrari αναφέρει ότι το νέο της αυτό εγχείρημα είναι σύμφωνο με τη συνεχή της βούληση για πρόοδο και θα ενισχύσει την τεχνολογική της τεχνογνωσία.

Το σκάφος της Ferrari θα κατασκευαστεί στην Ιταλία και θα μπορούσε τελικά να διαγωνιστεί σε μεγάλους ωκεάνιους αγώνες. Η ανακοίνωση της Ferrari τονίζει ότι το σκάφος της θα βασίζεται σε τεχνολογίες αιχμής σε ολόκληρο τον κύκλο, από τη σύλληψη και τη μηχανική μέχρι την υλοποίηση, ενώ πρόσθεσε:

Η αναζήτηση μέγιστων επιδόσεων στη θάλασσα θα δημιουργήσει καινοτομίες και συγκεκριμένες λύσεις για τη βιωσιμότητα που σύμφωνα με την παράδοση της Ferrari, θα αποτελέσουν σημαντικό κίνητρο για την εξέλιξη των σπορ αυτοκινήτων της.

Σε δήλωση του, ο πρόεδρός της Ferrari και πρόεδρος της Stellantis, John Elkann δήλωσε:

Με αυτή τη νέα ανταγωνιστική πρόκληση, με κίνητρο την καινοτόμο ικανότητά μας και τη δέσμευσή μας στη βιωσιμότητα, θα ξεπεράσουμε τα σημερινά όρια.

Από την πλευρά του, ο Soldini, ο οποίος αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε τη λήξη της 11ετούς συνεργασίας του με την Maserati στον τομέα της ωκεάνιας ναυσιπλοΐας, είπε:

Είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινάω αυτή τη νέα περιπέτεια με τη Ferrari. Εργαζόμαστε σε ένα σημαντικό και πρωτοποριακό έργο με εκπληκτικές τεχνολογικές δυνατότητες.

Ο 57χρονος Ιταλός είναι βετεράνος της ιστιοπλοϊας με περισσότερα από 30 χρόνια συμμετοχής σόλο αλλά και με πλήρωμα σε ωκεάνιους αγώνες.

Η ιταλική εταιρία με έδρα το Maranello αρνήθηκε δώσει ένα χρονοδιάγραμμα ή λεπτομέρειες σχετικά με την κατηγορία του νέου ιστιοφόρου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...