Τι έλεγε παλαιότερα ο Hamilton για το ενδεχόμενο να πάει στην Ferrari

Σχετικά άρθρα

Ο Lewis Hamilton πήρε την απόφαση να φύγει από την Mercedes και να προσπαθήσει να κατακτήσει το όγδοο πρωτάθλημα με την Scuderia. Το 2012, αποφάσισε να αφήσει την McLaren, την ομάδα που τον έβαλε στον κόσμο της F1 και με την οποία κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα, μόλις στη δεύτερη σεζόν του, για να πάει στην Mercedes που εκείνη την χρονιά είχε τερματίσει μόλις στην 5η στο πρωτάθλημα, πίσω από τις Red Bull, Ferrari, McLaren και Lotus.

Η αλλαγή των κανονισμών όμως το 2014 και η είσοδος των turbo κινητήρων είχαν ως αποτέλεσμα η Mercedes να κυριαρχήσει παίρνοντας οκτώ πρωταθλήματα κατασκευαστών και 7 πρωταθλήματα οδηγών, 6 με τον Hamilton και 1 με τον Nico Rosberg.

Το 2026 θα αλλάξουν και πάλι οι κανονισμοί της Formula 1, με τον Lewis Hamilton να θεωρεί πως η Ferrari θα είναι ικανή να του παρέχει ένα μονοθέσιο που θα μπορεί να του δώσει την ευκαιρία να παλέψει για το 8ο πρωτάθλημα, Επιπλέον, ο Βρετανός μαζί με τον τον Leclerc θα προσπαθήσουν να χαρίσουν το πρωτάθλημα κατασκευαστών στην Scuderia, η οποία έχει να πανηγυρίσει πρωτάθλημα οδηγών από το 2007 και κατασκευαστών από το 2008.

Πέρυσι, πριν υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την Mercedes, ο Hamilton είχε πει για τη πιθανότητα να μετακομίσει στο Μαρανέλλο:

Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι δεν είχα σκεφτεί ποτέ να τελειώσω την καριέρα μου κάπου αλλού. Ξεκίνησα στη McLaren, θα ήθελα να πιστεύω ότι θα είμαι πάντα μέλος της οικογένειας της McLaren, ξεκίνησα εκεί όταν ήμουν 13 χρονών, οπότε σκέφτηκα πώς θα ήταν αν ήμουν στη McLaren μια μέρα.

Σκέφτηκα και έβλεπα τους οδηγούς της Ferrari στις οθόνες στην πίστα και φυσικά αναρωτιέσαι πώς θα ήταν να είσαι στα κόκκινα. Αλλά μετά πήγα στην ομάδα μου, στη Mercedes, και αυτό είναι το σπίτι μου.

To 2022 απάντησε στην ερώτηση γιατί δεν έγινε ποτέ οδηγός της Ferrari. Δείχνοντας ένα τατουάζ στο χέρι του είχε δηλώσει:

Βλέπετε τι γράφει εδώ; “Loyalty” (Αφοσίωση). Φυσικά και θα ήταν ωραίο να αγωνιστώ για τη Ferrari κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, αλλά τα πράγματα συμβαίνουν για συγκεκριμένους λόγους. Η Mercedes είναι η οικογένειά μου, θα είμαι πάντα οδηγός της Mercedes, όπως ήταν και ο Stirling Moss.

Το 2021 είχε χαρακτηρίσει πως είναι πλέον πολύ αργά το να κυνηγήσει το “όνειρο” της Ferrari:

Για χρόνια, κάθε φορά που πάω στη Monza για τον αγώνα και βλέπω τους θεατές, ακούω πολλούς να φωνάζουν “έλα στη Ferrari”. Είναι πολύ συγκινητικό, και μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι δεν οδήγησα ποτέ για τη Ferrari, μετά από τόσα χρόνια.

Διότι αυτό είναι ένα όνειρο για όλους, ένας στόχος που πρέπει [ως οδηγός] να πετύχεις. Όμως, για μένα ποτέ αυτή δεν ήταν μια πιθανότητα, και ποτέ δεν θα μάθω ακριβώς για ποιο λόγο. Έχω μία-δύο Ferrari στο σπίτι που μπορώ να οδηγήσω, αλλά δεν κατάφερα να οδηγήσω κάποιο μονοθέσιό της. Τους εύχομαι τα καλύτερα, αν και στο εγγύς μέλλον θα πρέπει να τους σταματήσω από το να κατακτήσουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το 2020 είχε παραδεχτεί πως είχε συνομιλίες με την Ferrari:

Φυσικά και είχα συνομιλίες με την Ferrari, αλλά ποτέ αυτές δεν προχώρησαν πιο μακριά, αφού καταλαβαίναμε από νωρίς ποιες διαθέσιμες επιλογές υπήρχαν στο τραπέζι, επιλογές που δεν ήταν οι σωστές.

Οι θέσεις μας δεν εναρμονίστηκαν ποτέ. Θεωρώ πως το timing έχει σημασία και στο τέλος, όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Τις τελευταίες σεζόν τα δικά μου συμβόλαια ολοκληρώνοντας σε διαφορετικούς χρόνους από εκείνα τον οδηγών της Ferrari.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...