Η McLaren παρουσίασε το φετινό της μονοθέσιο

Σχετικά άρθρα

Ένα μήνα μετά την παρουσίαση του livery που θα φέρει το φετινό μονοθέσιο της, η McLaren αποκάλυψε σήμερα την MCL38 λίγο πριν το shakedown που θα γίνει αργότερα σήμερα στην πίστα του Silverstone. Μετά από ένα διάλειμμα της περασμένης χρονιάς για τον εορτασμό των 60 χρόνων από τότε που ο Bruce McLaren ίδρυσε την ομάδα το 1963, η βρετανική ομάδα επιστρέφει στην τυπική της ονοματολογία του μονοθέσιο της.

Το νέο μονοθέσιο είναι μια εξέλιξη της πολύ βελτιωμένης MCL60 η οποία, μετά από ένα κακό ξεκίνημα, έγινε άκρως ανταγωνιστική χάρη σε αρκετές αναβαθμίσεις στη μέση της σεζόν του 2023. Η McLaren διατηρεί το πορτοκαλί ως κύριο χρώμα, έχοντας πολλά άβαφα carbon μέρη, δημιουργώντας έναν δίχρωμο συνδυασμό. Τα νούμερα των πιλότων είναι σε νίκελ, όπως συνέβαινε στα μονοθέσια της από το 2006 έως το 2014.

Η MCL38 είναι το πρώτο αυτοκίνητο που επιβλέπει πλήρως από τη σύλληψή του ο επικεφαλής της ομάδας Andrea Stella, μαζί με τη νέα τεχνική δομή της ομάδας του Woking. Ωστόσο, το σημαντικότερο είναι ότι αποτελεί το πρώτο μονοθέσιο που έκανε χρήση της ολοκαίνουριας αεροδυναμικής σήραγγας της McLaren, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα ανανέωσε τη συνεργασία της με Mercedes για τους κινητήρες της μέχρι το 2030.

Η ομάδα διατηρεί το δίδυμο των πιλότων της, Lando Norris και Oscar Piastri, με τον πρώτο να ανανεώνει πρόσφατα το συμβόλαιο του με την ομάδα μέχρι -τουλάχιστον- το 2026.

Η McLaren έχει προσλάβει δύο σημαντικούς μηχανικούς, τον David Sanchez, πρώην Head of Vehicle Concept και Head of Operations στον τομέα της αεροδυναμικής της Ferrari και τον Rob Marshall που αναλαμβάνει τη θέση του τεχνικού διευθυντή και του υπεύθυνου για τη μηχανική και τη σχεδίαση.

Ο Sanchez που ήταν υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των μονοθεσίων της Ferrari, των F1-75 και SF-23, βρισκόταν στο Maranello για περισσότερα από 10 χρόνια.

Ο Sanchez ήταν ένα από τα βασικά πρόσωπα της εποχής της Ferrari υπό τον Mattia Binotto και πιστώθηκε ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιστροφή της ομάδας στις πρώτες θέσεις, καθώς μαζί με τον Simone Resta μετέτρεψαν την SF-70H σε ανταγωνιστικό μονοθέσιο που πάλευε για νίκες.

Ο Marshall αναλαμβάνει τη θέση του James Key και βρίσκεται στην τεχνική εκτελεστική ομάδα της F1, μαζί με τον Peter Prodromou και τον David Sanchez, με αναφορά απευθείας στον επικεφαλής της ομάδας Andrea Stella.

Θα υποστηριχθεί από τον Neil Houldey στον νεοσύστατο ρόλο του αναπληρωτή τεχνικού διευθυντή. Ο Marshall μετακόμισε στη McLaren μετά από 17 χρόνια με τη Red Bull, κατέχοντας -κυρίως- τη θέση του επικεφαλής μηχανικής, με τη McLaren να περιγράφει τον διορισμό του ως ένα από τα θεμελιώδη βήματα που έκανε η ομάδα για να υποστηρίξει το ταξίδι της προς το εμπρός μέρος του grid.

Ο Andrea Stella δήλωσε σχετικά:

Μπαίνοντας στο νέο έτος, προσβλέπουμε να χτίσουμε στη δυναμική της περασμένης σεζόν, αλλά είμαστε ρεαλιστές γνωρίζοντας ότι κάθε ομάδα θα έχει σημειώσει πρόοδο και θα έχει πιο ανταγωνιστικά μονοθέσια το 2024.

Τώρα έχουμε τα πάντα στη θέση τους από την άποψη των υποδομών, των ανθρώπων και της κουλτούρας, επομένως συνεχίζουμε να πιέζουμε προς τα εμπρός και να αξιοποιούμε τη δουλειά που έχει γίνει για να μας φέρουμε στο μπροστινό μέρος του grid.

Προτού μπούμε στην πίστα για τις ανταγωνιστικές περιόδους, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, συμπεριλαμβανομένου των δοκιμών προετοιμασίας με τη MCL38 στο Μπαχρέιν. Η ομάδα έκανε καλή δουλειά κατά τη διάρκεια του χειμώνα και είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε κάτι και να προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς με μεγάλο ενθουσιασμό, αλλά ξέρουμε ότι έχουμε σημαντικά καθήκοντα πριν από την έναρξη της σεζόν.

Υπάρχει μια σειρά από καινοτομίες στο αυτοκίνητο, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι περιοχές που θέλουμε να επικεντρωθούμε στο μονοθέσιο. Αυτές οι περιοχές αποτελούν πλέον το επίκεντρο της εξέλιξής μας εντός της σεζόν, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...