Ο Massimo Frascella νέος επικεφαλής σχεδιασμού της Audi

Σχετικά άρθρα

Η Audi έκανε γνωστό πως από την 1η Ιουνίου ο Massimo Frascella θα γίνει ο νέος επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας, διαδεχόμενος τον Marc Lichte, ο οποίος θα ο κατείχε τον ρόλο για 10 χρόνια. Ο Lichte θα αναλάβει έναν άλλο ρόλο εντός του VW Group, χωρίς να ανακοινώνονται για την ώρα άλλες λεπτομέρειες επ’αυτού.

προχωρά σε έναν απροσδιόριστο ρόλο αλλού στον Όμιλο Volkswagen, καθώς ήταν υπεύθυνος για το σχεδιασμό του πρώτου κύματος ηλεκτρικών οχημάτων της Audi και για μια σειρά μοντέλων που δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί που θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα χρόνια.

Ο Frascella, απόφοιτος του Istituto d`Arte Applicata & Design στο Τορίνο, ξεκίνησε την καριέρα του στο Stile Bertone. Ακολούθησαν θέσεις στη Ford και στην Kia και από το 2011, ο 52χρονος σήμερα Frascella κατείχε πρωταγωνιστικούς ρόλους στην Jaguar Land Rover, πιο πρόσφατα ως επικεφαλής σχεδιασμού και για τις δύο μάρκες. Ο Massimo Frascella είπε:

Η συμμετοχή στην Audi είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα. Είναι μεγάλη μου τιμή που αναλαμβάνω το ρόλο του επικεφαλής σχεδιασμού και θα καθοδηγώ μια τόσο ταλαντούχα ομάδα στη διαμόρφωση του μέλλοντος της μάρκας σε νέα ύψη καινοτομίας και διακρίσεων. Πιστεύω στη συναισθηματική δύναμη του σχεδιασμού να εμπνέει, να συνδέει και να οδηγεί την αλλαγή, και είμαι εδώ για να καλλιεργήσω και να προωθήσω τη δημιουργικότητα ως την καρδιά του brand μας που χτυπά».

Η απλότητα είναι η ουσία της προσέγγισής μου στο σχεδιασμό. Είμαι παθιασμένος με τη δημιουργία σχεδίων που είναι απαλλαγμένα από περιττά στολίδια και δεν ακολουθούν απλώς τις τάσεις. Αντίθετα, θα βασιστούμε σε μια διαχρονική και εκλεπτυσμένη σχεδιαστική γλώσσα.

Ο Frascella αναλαμβάνει τα ηνία στο στούντιο σχεδίασης της Audi στο κατώφλι μιας νέας εποχής για τη μάρκα, με ένα “κύμα” νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ανανεωμένων μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης να αναμένονται τα επόμενα χρόνια. 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα