Η Rivian περικόπτει θέσεις εργασίας. Η ετήσια παραγωγή της πολύ κάτω από τις εκτιμήσεις

Σχετικά άρθρα

Η Rivian θα μειώσει το εργατικό της δυναμικό κατά 10%, λέγοντας ότι φέτος εκτιμά πως θα κατασκευάσει 54.000 αυτοκίνητα, πολύ κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν παραγωγή 81.700 οχημάτων.

Η εταιρία που πέρυσι παρήγαγε 57.232 οχήματα είπε πως η φετινή της πρόβλεψη οφείλεται σε τρεις λόγους: Στην επιβράδυνση της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα, στα υψηλά επιτόκια και στις διακοπές λειτουργίας που θα γίνουν μέσα στο έτος για την αναβάθμιση των εργοστασίων της.

Η παραπάνω ανακοίνωση είχε ως αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρίας να υποχωρήσει περίπου 17%.

Πιστεύουμε ακράδαντα στον πλήρη εξηλεκτρισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά αναγνωρίζουμε βραχυπρόθεσμα, τις δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες,

δήλωσε ο CEO της εταιρίας RJ Scaringe.

Η Rivian δαπανά χρήματα για να αυξήσει την παραγωγή των R1S και R1T, για να βγάλει στην αγορά τα μικρότερα R2 μοντέλα της, ενώ ξοδεύει και για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στη Τζόρτζια, . Αυτές οι επενδύσεις έχουν ως αποτέλεσμα να χάνει χιλιάδες δολάρια για κάθε όχημα που κατασκευάζει.

Τα μετρητά και τα ισοδύναμα μετρητών της Rivian ήταν 7,86 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του τριμήνου Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2023, σε σύγκριση με 7,94 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα έσοδα το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου ανήλθαν σε 1,32 δισεκατομμύρια δολάρια, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα 1,26 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία ανέφερε καθαρή ζημία 1,52 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, έναντι ζημιών 1,72 δισεκατομμυρίων δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...