Παράνομο λογισμικό χειραγώγησης ρύπων στην BMW X3 diesel

Σχετικά άρθρα

Στα τέλη του περασμένου μήνα η Ομοσπονδιακή Αρχή Αυτοκινήτων Μεταφορών της Γερμανίας (KBA) ξεκίνησε έρευνα κατά της BMW λόγω υποψιών πως η εταιρία παραποιεί τις εκπομπές ρύπων της παλαιότερης γενιάς της X3 με τον 2,0-λιτρο N47D20 diesel κινητήρα.

Η KBA τελικά εντόπισε λογισμικό στις X3 sDrive18d και X3 xDrive20d, παραγωγής μεταξύ 2010 και 2014, που χειραγωγεί τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου (ΝΟx) όταν – μεταξύ άλλων – ο κλιματισμός είναι απενεργοποιημένος. Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών δοκιμών μέτρησης των εκπομπών ρύπων, συνήθως το σύστημα κλιματισμού είναι κλειστό, και έτσι το αυτοκίνητο φαίνεται να εκπέμπει λιγότερους ρύπους από τους πραγματικά παραγόμενους.

Η KBA διαπίστωσε επίσης ότι τα εν λόγω αυτοκίνητα μειώνουν την αποτελεσματικότητα του συστήματος μετεπεξεργασίας καυσαερίων τους σε θερμοκρασίες μικρότερες από 18 βαθμούς Κελσίου, κάτι που επίσης παραβιάζει τους κανονισμούς.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Αρχή Αυτοκινήτων Μεταφορών της Γερμανίας, περίπου 33.000 X3 xDrive20d που κυκλοφορούν στη Γερμανία φέρουν το συγκεκριμένο λογισμικό, ενώ αν προστεθούν και τα αυτοκίνητα στην υπόλοιπη Ευρώπη, το νούμερο αυτό εκτιμάται μεταξύ 100.000 και 150.000.

Η BMW δήλωσε ότι συμμορφώνεται με όλες τις νόμιμες αρχές, υποστηρίζοντας πως τα συστήματα εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων της συμμορφώνονται με τις νομικές απαιτήσεις. Ωστόσο, αναγνώρισε ένα “δυνητικό ζήτημα σχετικά με την ανθεκτικότητα ορισμένων εξαρτημάτων του συστήματος μετεπεξεργασίας καυσαερίων”.

Σύμφωνα με την KBA η BMW θα τοποθετήσει νέο λογισμικό και νέο hardware στα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα, με τις εργασίες επιδιορθώσεις να ξεκινούν στη Γερμανία από τον προσεχή Ιούνιο.

Η BMW χρησιμοποιεί τον N47D20 κινητήρα και σε άλλα μοντέλα της και για την ώρα δεν είναι σαφές εάν και άλλα μοντέλα της θα χρειαστούν να ανακληθούν.

ΠηγήHeise.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...