Tesla: Ξεπέρασε τα 6.000 αυτοκίνητα η εβδομαδιαία παραγωγή του εργοστασίου στη Γερμανία

Σχετικά άρθρα

Πριν ακριβώς δυο χρόνια ξεκίνησε η μαζική παραγωγή στο εργοστάσιο της Tesla λίγο έξω από το Βερολίνο της Γερμανίας, και χθες έγινε γνωστό ότι η εβδομαδιαία παραγωγή του ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 6.000 αυτοκίνητα.

Αυτό δήλωσε ο υπεύθυνος του εργοστασίου, Andre Thierig, και συνέβη λίγο πριν σταματήσει η παραγωγή για δύο εβδομάδες στα τέλη Ιανουαρίου λόγω έλλειψης εξαρτημάτων, που προκλήθηκε από τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ωστόσο, αυτή η πρόσκαιρη διακοπή στη λειτουργία του εργοστασίου δεν έχει επηρεάσει τον ρυθμό αύξησης της εβδομαδιαίας παραγωγής.

Στο εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία απασχολούνται περίπου 12.500 άτομα, με την αμερικάνικη εταιρία να έχει κινήσει τις διαδικασίες από τον Μάρτιο του περασμένου έτους για να αυξήσει την εβδομαδιαία παραγωγή.

Η Tesla αναμένει να πάρει την έγκριση για τον διπλασιασμό της χωρητικότητας του και να κατασκευάζει 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα ετησίως, ενώ διεξάγεται διαβούλευση με τους κατοίκους των παρακείμενων πόλεων για το εάν θα της επιτραπεί να κόψει περίπου 173 στρέμματα δάσους του Gruenheide, για να ανοίξει ο δρόμος για την επέκταση του εργοστασίου.

Διάβασε αναλυτικά

Η Tesla θέλει το εργοστάσιο της στη Γερμανία να γίνει το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Ευρώπη

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...