Η Volvo μειώνει το μερίδιο της στην Polestar

Σχετικά άρθρα

Η Volvo ανακοίνωσε πως σκοπεύει να διανείμει στους μετόχους της το 62,7% του μεριδίου της στην Polestar Automotive Holding, αξίας 9,5 δισεκατομμυρίων κορωνών (850 εκατ. ευρώ). Μετά την ολοκλήρωση της διανομής, η Volvo θα κατέχει το 18% των μετοχών της Polestar.

Η Volvo κατέχει σήμερα το 48% των μετοχών της Polestar, κάτι που έχει επικριθεί έντονα από αναλυτές που θεωρούν το μερίδιο ως επιβάρυνση των πόρων της Volvo.

Καθώς έχουμε σημαντικές λειτουργικές συνεργασίες με την Polestar και μια οικονομική σχέση, είναι λογικό να διατηρήσουμε επιρροή μέσω ενός μικρότερου μεριδίου 18% στην Polestar,

δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo, Jim Rowan.

Η εταιρεία τόνισε πως έχει μια οικονομική σχέση με την Polestar μέσω ενός ανεξόφλητου μετατρέψιμου δανείου ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η κινεζική Geely Holding, η οποία είναι πλειοψηφικός ιδιοκτήτης της Volvo, θα συνεχίσει να παρέχει επιχειρησιακή και οικονομική υποστήριξη στην Polestar.

H Volvo δεν θα παράσχει περαιτέρω χρηματοδότηση στην Polestar, αλλά οι δύο εταιρείες θα διατηρήσουν μια “ισχυρή επιχειρησιακή συνεργασία” στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης, κατασκευής, after sales και εμπορικών δραστηριοτήτων.

Η σουηδική εταιρία θα ανακατευθύνει τα κεφάλαια στην επόμενη φάση του μετασχηματισμού της, στην πορεία της να μετατραπεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία έως το 2030.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Heico Sportiv βελτιώνει το Volvo EX30

O γερμανικός βελτιωτικός οίκος Heico Sportiv παρουσίασε το οπτικό πακέτο αναβάθμισης για το Volvo EX30, το οποίο αποτελείται από αεροδυναμικά ένθετα στους εμπρός και...