Η Volvo σταματά να χρηματοδοτεί την Polestar

Σχετικά άρθρα

Η Volvo ανακοίνωσε σήμερα ότι θα σταματήσει να χρηματοδοτεί την Polestar και ότι θα μεταβιβάσει την ευθύνη για την μάρκα στην κοινή τους μητρική εταιρία, την κινεζική Geely.

Η ανακοίνωση οδήγησε τη μετοχή της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας να αυξηθεί περισσότερο από 30% στο άνοιγμα του σουηδικού χρηματιστηρίου.

Η έντονη ανάμειξη της Volvo στην Polestar, όπου κατέχει περίπου το 48% των μετοχών, έχει επικριθεί από αναλυτές που θεωρούν το μερίδιο ως επιβάρυνση των πόρων της Volvo.

Όπως και άλλες νέες μάρκες ηλεκτρικών αυτοκινήτων και νεοσύστατες επιχειρήσεις, η Polestar δυσκολεύεται να σημειώσει πρόοδο, ιδιαίτερα από τότε που η Tesla ξεκίνησε να μειώνει τις τιμές των μοντέλων της πέρυσι.

Διάβασε ακόμα

Η Polestar μειώνει την πρόβλεψη για τις πωλήσεις της, εξαιτίας του δύσκολου περιβάλλοντος αγοράς

Αξιοσημείωτο είναι ότι η τιμή της μετοχής της Polestar έχει υποχωρήσει κατά σχεδόν κατά 83% από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο τον Ιούνιο του 2022.

Η Geely σε δήλωση της χαιρέτισε την απόφαση της Volvo να επικεντρώσει τους πόρους της στη δική της ανάπτυξη.

Διάβασε επιπλέον

Η Polestar περικόπτει 450 θέσεις εργασίας

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...