Subaru: Ανέστειλε τη λειτουργία 3 εργοστασίων της στην Ιαπωνία εξαιτίας θανάτου εργαζομένου της

Σχετικά άρθρα

Η Subaru ανέστειλε προσωρινά την παραγωγή τριών εργοστασίων της στην Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων των εργοστασίων που κατασκευάζουν τα Forester, Crosstrek και BRZ, μετά τον θάνατο ενός 60χρονου εργάτη της.

Το δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου, στο εργοστάσιο συναρμολόγησης Yajima στην επαρχία Gunma, βόρεια του Τόκιο, όταν ένα καλούπι 25 τόνων έπεσε πάνω στον υπάλληλο.

Ο υπάλληλος που εργαζόταν στη Subaru για 35 χρόνια, χειριζόταν έναν γερανό, χρησιμοποιώντας ένα τηλεχειριστήριο για να σηκώσει και να μετακινήσει τα καλούπια 25 τόνων. Για άγνωστο λόγο, ένα από τα καλούπια έπεσε από τον γερανό και τον καταπλάκωσε. H νεκροψία/νεκροτομή έδειξε πως ο άνθρωπος πέθανε από ασφυξία.

Το εργοστάσιο συναρμολόγησης Yajima, όπου συνέβη το ατύχημα, κατασκευάζει τα Impreza, Outback, Crosstrek και Forester. Το κοντινό εργοστάσιο Main κατασκευάζει τα BRZ, Impreza, Crosstrek καθώς και τα WRX και Levorg. Το τρίτο εργοστάσιο που ανέστειλε τη λειτουργία του ήταν το εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων και κιβωτίων στο Oizumi.

Εκπρόσωπος της Subaru σημείωσε πως η αναστολή της λειτουργίας των εργοστασίων έγινε από από σεβασμό προς τα μέλη της οικογένειας του θανόντος και τους λοιπούς εργαζομένους, καθώς και για την επιβεβαίωση της ασφάλειας και την αποφυγή επανάληψης παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. Τα εργοστάσια θα επαναλειτουργήσουν από την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Subaru καταργεί το Legacy στις ΗΠΑ

Η Subaru Αμερικής έκανε γνωστό πως θα ολοκληρώσει την παραγωγή του Legacy την άνοιξη του 2025, όταν και θα φτάσει στο τέλος του MY2025...

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

Συνεργασία Subaru και Panasonic για προμήθεια μπαταριών

Στις 31 Ιουλίου του 2023 η Subaru και η Panasonic Energy ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν συζητήσεις για την οικοδόμηση μιας μεσο-μακροπρόθεσμης συνεργασίας για να...