Η Nissan σε συζητήσεις με την Fisker

Σχετικά άρθρα

Η Nissan είναι η εταιρία που βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με την Fisker, προκειμένου να επενδύσει σε αυτή 400 εκατ. δολάρια και να αποκτήσει πρόσβαση στην πλατφόρμα του Fisker Alaska, που στην Ευρώπη θα πωλείται με το όνομα Kayak.

Με τις συζητήσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη, η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέσα στον Μάρτιο, με την παραγωγή του Alaska να ξεκινά το 2026 σε ένα από τα εργοστάσια της Nissan στις ΗΠΑ. Πάνω στην πλατφόρμα του Alaska η Nissan θα κατασκευάσει ένα δικό της ηλεκτρικό pickup.

Το Alaska θα τεθεί απέναντι από τα Ford F-150 Lightning, Rivian R1T, Tesla Cybertruck, Chevrolet Silverado EV κτλ. Η Fisker περιγράφει το Alaska ως “την Ferrari των pickups” με τον Henrik Fisker να υποσχέθηκε πως θα είναι “το πιο βιώσιμο pickup της αγοράς.

Είναι το ελαφρύτερο και πιο αποδοτικό pickup του κόσμου, με τον σχεδιασμό του να είναι ριζοσπαστικός, με την καρότσα του να μπορεί να επεκταθεί και να μεγαλώσει από τα 137 εκατοστά έως και τα 280 εκατοστά.

Το ηλεκτρικό Alaska αναμένεται στην αγορά με αρχική τιμή τις 45.000 δολάρια. Θα προσφέρεται με δύο διαφορετικής χωρητικότητας μπαταρίες 75 και 113 kWh, με την πρώτη να προσφέρει αυτονομία έως 370 χιλιομέτρων και η δεύτερη έως 547 χλμ. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει από 3,9 έως 7,2 δευτερόλεπτα.

Διάβασε επίσης

Η Fisker απολύει το 15% του προσωπικού της. Αναζητά συνεργασία με άλλη αυτοκινητοβιομηχανία και μετρητά ενόψει μιας “δύσκολης χρονιάς”

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...