Η Fisker απολύει το 15% του προσωπικού της. Αναζητά συνεργασία με άλλη αυτοκινητοβιομηχανία και μετρητά ενόψει μιας “δύσκολης χρονιάς”

Σχετικά άρθρα

Μετά την Rivian και η Fisker ανακοίνωσε πως θα μειώσει το εργατικό της προσωπικό κατά περίπου 15%, προσθέτοντας πως βρίσκεται σε συνομιλίες με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία για μια πιθανή επένδυση και κοινή ανάπτυξη μοντέλων. Ωστόσο η Fisker δεν αποκάλυψε το όνομα της αυτοκινητοβιομηχανίας ή τα οικονομικά στοιχεία της πιθανής συμφωνίας.

Ανανέωση

Η Nissan σε συζητήσεις με την Fisker

Η Fisker ανέφερε περισσότερους από 1.300 υπαλλήλους στα τέλη Σεπτεμβρίου 2023, πράγμα που σημαίνει ότι η περικοπή θα μπορούσε να επηρεάσει σχεδόν 200 άτομα.

Η εταιρεία δυσκολεύεται να πουλήσει το Ocean, εξαιτίας της επιβράδυνσης της ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και των υψηλών επιτοκίων. Οι τρέχοντες πόροι -μετρητά- είναι “ανεπαρκείς” για να καλύψουν τις απαιτήσεις της εταιρίας για τους επόμενους 12 μήνες, είπε ο Henrik Fisker, που εκτός από τις συνομιλίες με τη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, είπε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με έναν κάτοχο χρέους για μια πιθανή επένδυση. Ωστόσο τόνισε πως δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα είναι επιτυχής η προσπάθεια εξεύρεσης νέων επενδύσεων, καταλήγοντας πως “υπάρχει ουσιαστική αμφιβολία” σχετικά με την ικανότητά της Fisker να συνεχίσει ως δρώσα εταιρία.

Η εταιρεία βρισκόταν σε συνομιλίες με πέντε αυτοκινητοβιομηχανίες για πιθανή συνεργασία για να εξασφαλίσει πρόσθετη παραγωγική ικανότητα, είχε δηλώσει στα τέλη του περασμένου έτους ο Fisker που σήμερα είπε ότι οι συνομιλίες περιορίστηκαν σε μία αυτοκινητοβιομηχανία και η συμφωνία θα περιλαμβάνει την κοινή ανάπτυξη μιας ή περισσότερων πλατφορμών ηλεκτρικών οχημάτων και την κατασκευή στη Βόρεια Αμερική.

Η Fisker είπε ότι σκοπεύει να παραδώσει μεταξύ 20.000 και 22.000 Ocean το 2024. Χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση, η εταιρεία πρόσθεσε ότι ενδέχεται να αναγκαστεί να μειώσει την παραγωγή του Ocean, να μειώσει τις επενδύσεις και να περιορίσει περαιτέρω τις θέσεις εργασίας.

Το 2023 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τη Fisker, συμπεριλαμβανομένων καθυστερήσεων με τους προμηθευτές και άλλων ζητημάτων που μας εμπόδισαν να παραδώσουμε το Ocean όσο γρήγορα περιμέναμε,

δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Henrik Fisker

Η εταιρεία παλεύει με την παράδοση αυτοκινήτων στους πελάτες της. Αν και κατασκεύασε περισσότερα από 10.000 Ocean το 2023, λιγότερο από το ένα τέταρτο της αρχικής πρόβλεψής της, παρέδωσε μόνο περίπου 4.700. Τον περασμένο μήνα, η Fisker δήλωσε ότι θα προσθέσει αντιπροσωπείες παράλληλα με το μοντέλο διανομής απευθείας στους καταναλωτές για να επεκτείνει το δίκτυο παράδοσης. Η Fisker λέει ότι έχει λάβει ενδιαφέρον από περίπου 250 αντιπροσωπείες, αλλά έχει υπογράψει μόνο με 13 μέχρι σήμερα, σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Η Fisker τόνισε ότι το επιχειρηματικό της σχέδιο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επιτυχημένη μεταφορά στο νέο μοντέλο συνεργάτη αντιπροσώπου φέτος. Αυτή τη στιγμή η Fisker έχει στοκ χιλιάδες Ocean που έχουν συνολική αξία άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πέρυσι, η Fisker παρουσίασε το Alaska, ένα ηλεκτρικό pickup με αρχική τιμή 45.000 δολαρίων και ένα μικρότερο SUV, το Pear με αρχική τιμή 29.990 δολάρια. Όμως τα αυτοκίνητα αυτά εξαρτώνται από τη συνεργασία.

Έχουμε θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για τον εξορθολογισμό της εταιρείας καθώς προετοιμαζόμαστε για μια άλλη δύσκολη χρονιά. Δεν σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε εξωτερικές δαπάνες για τα επόμενα έργα μας έως ότου ή έχουμε μια στρατηγική εταιρική σχέση,

δήλωσε ο Henrik Fisker.

Η εταιρία ανέφερε προκαταρκτικά έσοδα 200,1 εκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, με την καθαρή ζημιά να διευρύνθηκε στα 463,6 εκατομμύρια δολάρια από 170 εκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο. Η Fisker ολοκλήρωσε το 2023 με 396 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, αν και τα 70 εκατομμύρια δολάρια από αυτά είναι περιορισμένα.

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εξέδωσε μια ειδοποίηση μη συμμόρφωσης τον περασμένο μήνα επειδή η τιμή της μετοχής της Fisker είχε πέσει κάτω από το 1 δολάριο για 30 ημέρες, αλλά μετά την πρόσφατη παραδοχή ότι η εταιρία βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, η μετοχή της έπεσε στα 41 σεντς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κοντά στη πτώχευση η Fisker

Η Fisker ενδέχεται να χρειαστεί να υποβάλει αίτηση πτωχευτικής προστασίας εντός 30 ημερών, εάν δεν λάβει επαρκή ελάφρυνση από τους πιστωτές της και αρκετή...

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...