Επίσημο: Νέο Dodge Charger

Σχετικά άρθρα

Η Dodge παρουσιάσει τη νέα, τρίτη γενιά του Charger, με το μοντέλο να προσφέρεται τόσο ως δίπορτο, όσο και ως τετράπορτο, κάτι που επέτρεψε την εταιρία να καταργήσει το Challenger από τη γκάμα της, με το νέο Charger να αντικαθιστά τόσο το προηγούμενο Charger όσο και ως Challenger.

Βασίζεται στην STLA Large πλατφόρμα και θα προσφέρεται τόσο ως αμιγώς ηλεκτρικό, όσο και με κινητήρες βενζίνης. Οι ηλεκτρικές εκδόσεις ονομάζονται Charger Daytona και οι βενζινοκίνητες Charger Sixpack. Έχει μήκος 5,248 μέτρα, πλάτος 2,028 μέτρα. ύψος 1,497 μέτρα και μεταξόνιο 3,074 μέτρα.

Η παραγωγή των ηλεκτρικών εκδόσεων θα ξεκινήσουν φέτος, με την λιγότερο ισχυρή ηλεκτρική έκδοση R/T να αποδίδει 496 άλογα με 548 Nm ροπής, ενώ υπάρχει και μια δυνατότητερη, η Scat Pack απόδοσης 670 ίππων και 850 Nm ροπής Και οι δύο είναι τετρακίνητες. Ωστόσο, αυτοί οι αριθμοί επιτυγχάνονται μόνο με το πάτημα του κουμπιού “PowerShot” στο τιμόνι. Με το πάτημα του κουμπιού υπάρχει μια ώθηση 40 ίππων από τους ηλεκτροκινητήρες για 15 δευτερόλεπτα. Μετά από κάθε πάτημα, ο οδηγός πρέπει να περιμένει 30 δευτερόλεπτα για να μπορέσει να ενεργοποιήσει ξανά το σύστημα.

Η Dodge θα προσφέρει μια σειρά κιτ απόδοσης Direct Connection Stage για το Charger Daytona, με τα δύο μοντέλα να λαμβάνουν δύο διαφορετικά κιτ. Κατά την κυκλοφορία, το R/T έρχεται με το κιτ Stage 1 (αύξηση 40 ίππων) και το Scat Pack είναι εξοπλισμένο με το κιτ Stage 2 (αύξηση 80 ίππων), αλλά σε μεταγενέστερα μοντέλα θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να αγοράσει τις αναβαθμίσεις. Η Dodge θα εγκαθιστά αυτά τα κιτ μέσω μέσω over-the-air ενημέρωσης, με τα κιτ να συνδέονται με το αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου.

Το Dodge Charger Daytona χάρη στην Fratzonic Chambered εξάτμιση, η οποία βασικά είναι ηχεία σε έναν ειδικό θάλαμο που μοιάζει με εξάτμιση, παράγει την ίδια ένταση ήχου σε ντεσιμπέλ με ένα Hellcat, αλλά όσον αφορά τη φύση του ήχου, εξακολουθεί να είναι ένα μυστήριο επειδή η Dodge δεν το έχει οριστικοποιήσει ακόμα.

Η βενζινοκίνητη έκδοση με τον εξακύλινδρο 3,0 λίτρων twin-turbo Hurricane κινητήρα θα είναι και αυτή τετρακίνητη και θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, την SO με 420 άλογα και την HO απόδοσης 550 ίππων. Αυτές θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται από του χρόνου.

Το Charger Daytona Scat Pack των 670 ίππων κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα (0-60 μίλια/ώρα) σε 3,3 δευτερόλεπτα και κάνει το 400άρι σε 11,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 216 χλμ/ώρα. (4,7 δευτ., 13,1 δευτ. και τελική 220 χλμ/ώρα η R/T έκδοση). Αυτά τα νούμερα το καθιστούν ως το γρηγορότερο και ισχυρότερο muscle car του κόσμου, εκτός από την 800-volt Charger Daytona SRT Banshee έκδοση που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο και αναμένεται να αποδίδει κοντά στα 900 άλογα.

Το Charger Daytona είναι τεχνολογίας 400 volt και φέρει μπαταρία 100,5 kWh. Έχει κατανομή βάρους σχεδόν 50/50 ανά άξονα και ζυγίζει 2.648 κιλά, 722 κιλά περισσότερα από το απερχόμενο Charger V6 AWD και 564 κιλά περισσότερο από το Charger Hellcat.

Η R/T έκδοση έχει αυτονομία 510 χλμ, ενώ η Scat Pack με την επιπλέον ιπποδύναμη έχει αυτονομία 418 χλμ. Η μπαταρία φορτίζει με ταχυφορτιστή έως 350 kW που επιτρέπει τη φόρτιση από το 20 στο 80% σε περίπου 27 λεπτά και από το 5 στο 80% σε λιγότερο από 33 λεπτά.

Το Charger Daytona χρησιμοποιεί μπροστινή ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων με ανεξάρτητη ρύθμιση πίσω. Υπάρχει ημιενεργή ανάρτηση στο Scat Pack με το Track πακέτο που διαθέτει επίσης ζάντες 20″ με ελαστικά Goodyear Eagle F1 Supercar 3, διαστάσεων 305/35 μπροστά και 325/35 πίσω. Επίσης φορά φρένα της Brembo με δίσκους 406 χλστ. μπροστά με εξαπίστονες δαγκάνες και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στην πίσω μονάδα ηλεκτρικής μετάδοσης κίνησης (EDM).

Το Charger Daytona διαθέτει 5 προγράμματα λειτουργίας, τα: Auto, Eco, Sport, Track και Wet/Snow, με το Scat Pack να διαθέτει επίσης τις λειτουργίες: Drag, Donut, Drift, Launch Control, Line Lock και Race Prep.

Στο εσωτερικό υπάρχει ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ή 16″, οθόνη αφής 12,3″, κρυφό φωτισμό 64 χρωμάτων, υφασμάτινες και δερμάτινες επενδύσεις, head-up display και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect 5.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...