Η Toyota εξαγοράζει εταιρία παραγωγής μπαταριών για να ενισχύσει τις δυνατότητες παραγωγής

Σχετικά άρθρα

Η Toyota ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε με την Panasonic να κάνει την Primearth EV Energy (PEVE) εξ ολοκλήρου θυγατρική της, προκειμένου να ενισχύσει τις δυνατότητές της στη μαζική παραγωγή μπαταριών αυτοκινήτων, με την εξαγορά να έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου.

Μεταξύ εταιρειών συνδεδεμένων με την Toyota, επί του παρόντος η PEVE, η Toyota Industries Corporation και η Prime Planet Energy and Solutions (ιδιοκτησία: Toyota 51%, Panasonic HD 49%) παράγουν μαζικά μπαταρίες για τα υβριδικά οχήματα (HEV) της ιαπωνικής εταιρίας, με την τελευταία να κατασκευάζει επίσης μπαταρίες για αμιγώς ηλεκτρικά (BEV) και plug-in υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα (PHEV). Η Toyota θα συνεχίσει να συνεργάζεται με αυτές τις εταιρείες στη μαζική παραγωγή και ανάπτυξη μπαταριών.

Εκτός από τις μπαταρίες για τα υβριδικά (HEV), η PEVE σχεδιάζει να αρχίσει να παράγει μπαταρίες για BEV και PHEV. Η στροφή της εταιρείας στη μαζική παραγωγή μιας μεγάλης ποικιλίας μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων θα επιτρέψει στην Toyota να ανταποκριθεί με ευελιξία στην αυξανόμενη ζήτηση μπαταριών, συμβάλλοντας παράλληλα στην περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της μαζικής παραγωγής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Genesis G80 EV Magma Concept

Στο περίπτερο της Genesis στην έκθεση του Πεκίνου βρίσκεται το G80 EV Magma Concept, με το πρωτότυπο να ξεχωρίζει από το νέο bodykit κατασκευασμένο...

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...