Η Jaguar θα σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων εσωτ. καύσης τον Ιούνιο

Σχετικά άρθρα

Στη μετάβαση της προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η Jaguar πήρε την απόφαση να σταματήσει την παραγωγή των αυτοκινήτων της με κινητήρες εσωτερικής καύσης τον ερχόμενο Ιούνιο.

Η τρέχουσα γκάμα της Jaguar περιλαμβάνει τα XF, E-Pace, F-Pace, F-Type και I-Pace, με τον ο Joe Eberhardt, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar Land Rover Βορείου Αμερικής να δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξή του:

Η πλειονότητα των προϊόντων μας σταματά την παραγωγή τον Ιούνιο, αλλά θα εξακολουθούν να πωλούνται για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Θα έχουμε ένα πρόγραμμα παραγωγής που θα μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε συνεχή προμήθεια αυτοκινήτων μέχρι να έρθουν τα νέα αυτοκίνητα.

Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε το απαραίτητο στοκ που θα είναι αρκετό μέχρι να παρουσιάσουμε τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα. Εάν θα είναι τόσο τέλεια σχεδιασμένο, θα δούμε, ίσως θα ξεπουλήσουμε πιο γρήγορα ή ίσως θα χρειαστεί λίγος περισσότερος χρόνος για να πουλήσουμε το απόθεμα. Αλλά το σχέδιο είναι να κλείσει το τρέχον χαρτοφυλάκιο προϊόντων και στη συνέχεια να κυκλοφορήσει το νέο.

Το 2025 η Jaguar θα παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό τετραθέσιο GT, ενώ θα ακολουθήσει ένα δεύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στα τέλη του 2025 και ένα τρίτο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2026. Και τα τρία θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα JEA (Jaguar Electric Architecture). To τετράθυρο GT θα έχει αυτονομία έως και 700 χλμ και θα κοστίζει στην Αγγλία περίπου 100.000 λίρες (113.500 ευρώ). Η εταιρία αναφέρει πως το μοντέλο θα είναι το δυνατότερο μοντέλο της όλων των εποχών και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της στο Solihull.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...