Πράσινο φως από την Κίνα στην κοινοπραξία Stellantis-Leapmotor

Σχετικά άρθρα

H Stellantis έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις της να κατασκευάζει και να πουλά τα ηλεκτρικά οχήματα της Leapmotor εκτός Κίνας, ώστε να αξιοποιήσει την δυναμικότητα των εργοστασίων της στην Ιταλία.

Η προτεινόμενη κοινοπραξία των δύο πλευρών (Stellantis-Leapmotor) έλαβε έγκριση από την κινεζική ρυθμιστική αρχή, την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας (NDRC). Ωστόσο, η συμφωνία αναμένει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών και από άλλες αγορές, ώστε να σφραγιστεί.

Η Stellantis θα κατέχει το 51% της κοινοπραξίας με έδρα την Ολλανδία, η οποία θα βοηθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία να διευρύνει την προσφορά φθηνών ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη.

H Stellantis θέλει να κατασκευάζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της κινέζικης εταιρίας στο ιστορικό εργοστάσιο της Fiat, στο Mirafiori στο Τορίνο.

Πιο συγκεκριμένα, στόχος της είναι η κατασκευή 150.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Leapmotor στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, τα οποία θα πωλούνται από τους ευρωπαίους αντιπροσώπους της Stellantis. Η παραγωγή θα μπορούσε να ξεκινήσει το συντομότερο το 2026 ή το 2027. Η κοινοπραξία στοχεύει σε 500.000 πωλήσεις εκτός Κίνας έως το 2030.

Διάβασε ακόμα

Η Stellantis απέκτησε το 20% της κινέζικης Leapmotor για 1,5 δις ευρώ

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...