Ουίσκι από την Macallan και την Bentley που κοστίζει περισσότερο από ένα αυτοκίνητο

Σχετικά άρθρα

Η Bentley και το αποστακτήριο Macallan παρουσιάζουν το The Macallan Horizon, ένα single malt ουίσκι που βρίσκεται μέσα σε ένα εντυπωσιακό μπουκάλι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά.

Σύμφωνα με τις δύο εταιρίες το οριζόντιο μπουκάλι ενσωματώνει μια κοινή φιλοδοξία για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος από την πλούσια κληρονομιά και των δύο εμπορικών σημάτων.

Το Macallan Horizon θα κυκλοφορεί σε περιορισμένη παραγωγή, με το χειροποίητο γυάλινο στριφτό κατά 180 μοίρες μπουκάλι του να μην μοιάζει με κανένα άλλο μπουκάλι ουίσκι.

Γύρω από το μπουκάλι έχουν χρησιμοποιηθεί επαναχρησιμοποιημένα υλικά και υλικά ηθικής προέλευσης, όπως χαλκός από αχρησιμοποίητους μικρούς αποστακτήρες αλκοολούχων ποτών που βρίσκονται στο πρώην αποστακτήριο της Macallan.

Επίσης συναντάμε αλουμίνιο που ανακυκλώνεται από την παραγωγή των Continental GT, Flying Spur και Bentayga στο Crewe της Αγγλίας και ανακυκλωμένο ξύλο και από τις δύο μάρκες. Το δέρμα που χρησιμοποιείται είναι το χαμηλότερο σε CO2 στον κόσμο και προέρχεται από τη Σκωτία. Κάθεται σε μια θήκη από ξύλο βελανιδιάς, με επένδυση από δέρμα και διαθέτει καπλαμά Crown Cut Walnut της Bentley.

Το ουίσκι περιεκτικότητας 46,6% σε αλκοόλ αποστάχθηκε σε έξι δρύινα βαρέλια πρώτης πλήρωσης καρυκευμένα με σέρι και έχει αρώματα βελανιδιάς, δαμάσκηνου, βύσσινου, δέρματος, βοτάνων, αποξηραμένων φρούτων – χουρμάδες, σταφίδες και σουλτανίνες- γλυκιάς κανέλας, μοσχοκάρυδου και μια νότα γαρίφαλου.

Η γεύση του χαρακτηρίζεται πλούσια με νότες από καραμέλα, κρυσταλλωμένο τζίντζερ, καμένου ανανά, βανίλιας και φοντάν, ακολουθούμενα από βραζιλιάνικους ξηρούς καρπούς με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας και μπαχαρικό βελανιδιάς.

Το κάθε μπουκάλι 700ml κοστίζει 40.000 λίρες Αγγλίας (46.800 ευρώ).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Bentley teasάρει το νέο ειδικό μοντέλο της

Στις 7 Μαΐου η Bentley θα αποκαλύψει ένα νέο ειδικό μοντέλο που θα φέρει την υπογραφή της Mulliner, ήτοι του εσωτερικού τμήματος της βρετανικής...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...