Η Fisker διακόπτει την παραγωγή του Ocean, αλλά αντλεί επένδυση 150 εκατ. δολάρια

Σχετικά άρθρα

Η Fisker ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παραγωγή του Ocean για έξι εβδομάδες, τονίζοντας παράλληλα ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει έως και 150 εκατ. δολάρια.

Η είδηση έρχεται λίγες μόνο ημέρες αφότου η Fisker αποκάλυψε ότι απολύει το 15% του εργατικού της δυναμικού, και προσέλαβε συμβούλους αναδιάρθρωσης για να είναι έτοιμη σε πιθανή χρεοκοπία.

Η ένεση των 150 εκατομμυρίων δολαρίων θα γίνει σε τέσσερις δόσεις, αλλά δεν θα είναι αρκετή για να εξασφαλίσει το μακροπρόθεσμο μέλλον της μάρκας, τουλάχιστον μέχρι να συνάψει συμφωνία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Fisker ανέφερε ότι η Magna έχει ολοκληρώσει την κατασκευή 1.000 Ocean στην Αυστρία εντός του 2024, με τη γραμμή παραγωγής να παραμείνει σε αδράνεια για ενάμιση μήνα από σήμερα, 18 Μαρτίου. Αυτό γίνεται για να ευθυγραμμιστούν τα επίπεδα αποθέματος, γεγονός που αποτελεί αναγνώριση ότι η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων έχει επιβραδυνθεί και η Fisker έχει πάρα πολλά απούλητα αυτοκίνητα.

Η αμερικάνικη εταιρία αναφέρει ότι πούλησε 1.300 Ocean παγκοσμίως τους πρώτους 2,5 μήνες του 2024, αλλά έχει 4.700 αυτοκίνητα στο απόθεμά της, αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...