Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Σχετικά άρθρα

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας.

Η βρετανική εταιρία έβγαλε στην παραγωγή μόλις 75 αυτοκίνητα, με έναν ιδιοκτήτη να επιλέγει τη Lanzante για να κάνει τις απαραίτητες μετατροπές ώστε το αυτοκίνητο να μπορεί να κινείται νόμιμα στο δρόμο, όπως αποδεικνύουν οι εν λόγω φωτογραφίες από τους δρόμους του Λονδίνου. 

Σύμφωνα με τη McLaren, όταν παρουσιάστηκε η Senna GTR ήταν το γρηγορότερο μοντέλο που κατασκεύασε ποτέ, εκτός των μονοθέσιων της στη Formula 1. Μηχανικά, φορά τον twin-turbo 4,0-λιτρο V8 κινητήρα, απόδοσης 825 ίππων και 800 Nm ροπής.

Οι ζάντες είναι 19 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 285/650 μπροστά και 325/705 πίσω. Τα φρένα αποτελούνται από εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και τετραπίστονες πίσω, με carbon-κεραμικούς δίσκους 390 mm.

Το αεροδυναμικό body kit της Senna GTR παράγει 1.000 κιλά κάθετης δύναμης (200 κιλά η Senna), με την McLaren να αφαιρεί κάθε τι περιττό από το εσωτερικό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...