Ο Hamilton υπερασπίζεται την Susie Wolff και επικρίνει την FIA και τον πρόεδρό της για τη διαφάνεια

Σχετικά άρθρα

Χθες η Susie Wolff έκανε γνωστό πως έχει υποβάλει μήνυση εναντίον της FIA και σήμερα, ο Lewis Hamilton τάχθηκε υπέρ της, κατηγορώντας για “πραγματική έλλειψη λογοδοσίας”.

Ο Hamilton που τον περασμένο Δεκέμβριο χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την έρευνα της FIA εναντίον των Wolff, δήλωσε σήμερα από την Μελβούρνη:

Πρώτον, είμαι απίστευτα περήφανος για τη Susie. Νομίζω ότι είναι τόσο γενναία. Πρεσβεύει τόσο μεγάλες αξίες. Είναι ηγέτης και σε έναν κόσμο όπου συχνά οι άνθρωποι σιωπούν, το να στέκεται όρθια στέλνει ένα τόσο σπουδαίο μήνυμα. Και μου αρέσει που αποφάσισε να παλέψει γιατί υπάρχει πραγματική έλλειψη λογοδοσίας εδώ μέσα σε αυτό το άθλημα, μέσα στη FIA, πράγματα που συμβαίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Δεν υπάρχει διαφάνεια, δεν υπάρχει σαφώς καμία ευθύνη, και το χρειαζόμαστε. Νομίζω ότι οι φίλαθλοι το χρειάζονται. Πώς μπορείς να εμπιστευτείς το άθλημα και τι συμβαίνει εδώ αν δεν έχεις αυτό; Ελπίζουμε λοιπόν ότι αυτή η στάση που έχει υιοθετήσει τώρα θα δημιουργήσει αλλαγές, θα έχει θετικό αντίκτυπο, και ειδικά για τις γυναίκες.

Η Formula 1 είναι ακόμα ένα ανδροκρατούμενο άθλημα και ζούμε σε μια εποχή όπου το μήνυμα είναι “αν υποβάλεις καταγγελία, θα απολυθείς”. Και αυτή είναι μια τρομερή αφήγηση που πρέπει να προβάλλουμε στον κόσμο, ειδικά όταν μιλάμε για τη συμμετοχή στο άθλημα, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι παραμένουμε πιστοί στις βασικές αξίες.

Για τον πρόεδρο της FIA, Mohammed Ben Sulayem, o Hamilton είπε πως ποτέ δεν είχε την υποστήριξή του, λέγοντας πως “Δεν το έκανε ποτέ”.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...