Η Tesla περιορίζει την παραγωγή αυτοκινήτων στην Κίνα καθώς επιβραδύνεται η αύξηση των πωλήσεων

Σχετικά άρθρα

Η Tesla μείωσε την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Κίνα, εν μέσω υποτονικής ανάπτυξης στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων και εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Tesla μήνα έδωσε εντολή στους υπαλλήλους της στο εργοστάσιο της στην Σαγκάη να μειώσουν την παραγωγή τόσο του Model Y όσο και του Model 3, των δύο αυτοκινήτων που κατασκευάζει στην Κίνα, δουλεύοντας πέντε ημέρες την εβδομάδα, αντί για τις συνηθισμένες 6,5 ημέρες.

Οι γραμμές παραγωγής λειτουργούν με δύο καθημερινές βάρδιες 11,5 ωρών, οι οποίες παραμένουν αμετάβλητες. Σύμφωνα με το Bloomberg, η παραγωγή έχει μειωθεί από τις αρχές του μήνα και στο προσωπικό δεν έχουν δοθεί σαφείς ενδείξεις για το πότε η παραγωγή θα επανέλθει στα κανονικά επίπεδα.

Ορισμένες από τις γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της παραγωγής μπαταριών, υπόκεινται σε μεγαλύτερης διάρκειας αναστολές, με την Tesla να έχει πει στο προσωπικό και σε ορισμένους προμηθευτές να είναι προετοιμασμένοι για εκτεταμένα όρια παραγωγής μέχρι τον Απρίλιο.

Ενώ οι συνολικές πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 17% τους πρώτους δύο μήνες του έτους και οι πωλήσεις αυτοκινήτων νέας ενέργειας (ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά) αυξήθηκαν κατά 37,5%, η Tesla κατέγραψε μείωση στις αποστολές συγκριτικά με την ίδια περίοδο έναν χρόνο πριν.

Η Tesla παρέδωσε 131.812 αυτοκίνητα το πρώτο δίμηνο του 2024, σημειώνοντας πτώση 6% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας.

Η Tesla που αντιμετωπίζει τον ολοένα και πιο σκληρό ανταγωνισμό στην Κίνα, βλέπει τη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα να έχει επιβραδυνθεί στην Κίνα και σε άλλες μεγάλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Το εργοστάσιο της Tesla στα περίχωρα της Σαγκάης κατασκευάζει αυτοκίνητα τόσο για την εγχώρια αγορά όσο και για τις αγορές του υπόλοιπου κόσμου.

Η αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα επιβραδύνεται μετά την απομάκρυνση της κυβέρνησης από μια δεκαετή προώθηση του τομέα και την κατάργηση των επιδοτήσεων σε εθνικό επίπεδο στο τέλος του 2022.

Η Tesla συνεχίζει να προσφέρει κίνητρα στους κινέζους αγοραστές, μετά από μια εκ των προτέρων ανακοίνωση αύξησης της τιμής για το Model Y, στη προσπάθεια της να τονώσει τις πωλήσεις πριν από το τέλος του πρώτου τριμήνου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...