Η Ford η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στις Ηνωμένες Πολιτείες σε πωλήσεις, ανακοίνωσε σήμερα πως καθυστερεί την κυκλοφορία δύο νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, ενός επταθέσιου SUV και ενός pickup.
Το πρώτο ήταν προγραμματισμένο αρχικά να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2025, αλλά τελικά θα κυκλοφορήσει το 2027 και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Oakville του Οντάριο του Καναδά.
Το ηλεκτρικό pickup θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της Ford στο δυτικό Τενεσί και αντί να κυκλοφορήσει το 2025, θα κυκλοφορήσει το 2026.
Σε ανακοίνωσή της, η Ford είπε ότι:
Η καθυστέρηση θα επιτρέψει στην καταναλωτική αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων τριών σειρών καθισμάτων να αναπτυχθεί περαιτέρω και να επιτρέψει στη Ford να επωφεληθεί από την αναδυόμενη τεχνολογία μπαταριών.
Παράλληλα η Ford επεκτείνει τις προσφορές υβριδικών οχημάτων της και μέχρι το τέλος της δεκαετίας, η εταιρεία αναμένει να προσφέρει υβριδικά κινητήρια σύνολα σε ολόκληρη τη γκάμα Ford Blue μοντέλων της στη Βόρεια Αμερική.
Η απόφαση αυτή της Ford έρχεται καθώς η αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε στο 2,7% το πρώτο τρίμηνο του έτους, πολύ κάτω από την αύξηση 47% που παρουσίασαν πέρυσι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών, όπου κατείχαν μερίδιο αγοράς 7,6%.
Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν συνολικά σχεδόν κατά 5% κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2024 και το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώθηκε στο 7,1%. Οι πωλήσεις υβριδικών, ωστόσο, αυξήθηκαν 45% από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, με τις πωλήσεις των plug-in υβριδικών να παρουσίασαν αύξηση 34%.
