Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Σχετικά άρθρα

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου, ώστε να το διατηρήσει φρέσκο για το υπόλοιπο του κύκλου ζωής του.

Σε αυτά τα τρία και λίγο χρόνια, η τρίτη γενιά Qashqai έχει πουλήσει περισσότερες από 350.000 μονάδες στην Ευρώπη, με το ανανεωμένο μοντέλο να διαθέτει μια ολοκληρωμένη αισθητική ανανέωση, καθώς και σημαντικές τεχνολογικές ενημερώσεις.

Εμφάνιση

Αισθητικά, το ανανεωμένο Qashqai αποπνέει έναν αιχμηρό και μοντέρνο δυναμισμό, με το εμπρός μέρος να έχει αλλάξει πλήρως για να δημιουργήσει μια πιο εντυπωσιακή πρώτη εντύπωση. Στο νέο προφυλακτήρα βλέπουμε τη νέα μάσκα, η οποία είναι εμπνευσμένη από τα σχέδια των αρχαίων ιαπωνικών πανοπλιών, και αποτελείται από δεκάδες γυαλιστερά, τρισδιάστατα στοιχεία, που πλαισιώνεται από τα νέα φωτιστικά σώματα.

Νέα είναι και τα φώτα ημέρας, που αποτελούνται από πέντε μικρούς φακούς και έχουν το ίδιο σχήμα με αυτά της μάσκας, στο κέντρο της οποίας υπάρχει το φωτιζόμενο λογότυπο της Nissan.

Στο πίσω μέρος, το σχήμα των φώτων παραμένει αμετάβλητο, αλλά νέα είναι τα γραφικά εντός αυτών. Ο προφυλακτήρας έχει, επίσης, ανασχεδιαστεί και διαθέτει πλέον εναρμονισμένο χρώμα -είτε γυαλιστερό μαύρο στις εκδόσεις υψηλότερου επίπεδου εξοπλισμού, είτε στο χρώμα του αμαξώματος στη νέα N-Design έκδοση.

Ομοίως, στο προφίλ, το Qashqai facelift έχει μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα στο αμάξωμα κάτω από τις πόρτες και τους θόλους των τροχών. Αυτοί φιλοξενούν τις νέες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών που μπορούν φτάνουν έως 20 ιντσών.

Χρώματα

Τρία νέα χρώματα έχουν προστεθούν στην παλέτα του Qashqai, με το Pearl White να είναι νέο και διαθέτει μια πιο καθαρή απόχρωση. Το Pearl Black αντικαθιστά το προηγούμενο μαύρο χρώμα, με το Deep Ocean να είναι ένα σκούρο μπλε και γαλαζοπράσινο, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες φωτός.

Πέντε από τα χρώματα του Qashqai -Pearl White, Deep Ocean, Fuji Red, Magnetic Blue και Ceramic Grey- είναι διαθέσιμα με μαύρη οροφή.

Εσωτερικό

Η Nissan έχει τοποθετήσει νέα υλικά στο αναθεωρημένο εσωτερικό του μοντέλου, στην κεντρική κονσόλα, γύρω από τον επιλογέα ταχυτήτων και το διακοσμητικό ένθετο ανάμεσα στο επάνω ταμπλό και το ντουλαπάκι.

Στα ανώτερα επίπεδα εξοπλισμού (N-Design και Tekna+) διαθέτουν Alcantara στο ταμπλό, στα ένθετα θυρών, στα υποβραχιόνια των θυρών, στο καπάκι της κεντρικής κονσόλας και σε άλλα σημεία. Ακόμα έχει προστεθεί ατμοσφαιρικός φωτισμός από την έκδοση εξοπλισμού N-Connecta και πάνω.

Τα καθίσματα της έκδοσης N-Design διαθέτουν μαύρο δέρμα με ένθετα Alcantara, ενώ το ανάγλυφο λεκτικό σήμα “Qashqai” κοσμεί το τμήμα ακριβώς κάτω από το προσκέφαλο.

Το ανανεωμένο Qashqai είναι το πρώτο όχημα στην ευρωπαϊκή γκάμα της Nissan με ενσωματωμένη την σουίτα της Google, ως μέρος του συστήματος Nissan Connect infotainment.

Έτσι, το μοντέλο διατίθεται στάνταρ με τους Χάρτες της Google και μπορείς συνδεθείς με τον προσωπικό σου λογαριασμό στη Google. Εκτός αυτού, υπάρχει το Google Assistant, ενώ με συνδρομή στο πρόγραμμα δεδομένων μπορείς να χρησιμοποιήσεις την Alexa της Amazon. Οι ενημερώσεις του συστήματος γίνονται over-the-air.

Το Around View Monitor (AVM) έχει αναβαθμιστεί σημαντικά. Ο λόγος για μια τεχνολογία της Nissan που χρονολογείται από το 2007. Όταν επιλέγεται η όπισθεν, η προβολή από τέσσερις εξωτερικές κάμερες συνδυάζεται για να δώσει μια πανοραμική θέα του οχήματος σε κάτοψη, και πλέον προσφέρει μια νέα, καθαρή θέαση σε όλες τις συνθήκες εξωτερικού φωτισμού.

Ακόμα, διαθέτει μια 3D λειτουργία που σου επιτρέπει να βλέπεις το αυτοκίνητο όχι μόνο από ψηλά, αλλά και να επιλέγεις ένα από τα οκτώ διαφορετικά σημεία προβολής της εξωτερικής κάμερας για να “οπτικοποιήσει” το αυτοκίνητο από μπροστά, πίσω, στα πλαϊνά ή στις γωνίες.

Συστήματα ασφαλείας υποβοήθησης οδηγού

Η σουίτα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, με τις λειτουργίες αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης (Autonomous Emergency Braking) να έχουν βαθμονομηθεί εκ νέου για να βελτιωθεί η ανίχνευση κινδύνου και να αντιδρούν πιο γρήγορα σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης.

Αυτό αφορά τις λειτουργίες Front Emergency Brake, Pedestrian Front Emergency Brake, Front Emergency Brake Cyclist, και Intelligent Emergency Brake.

Κινητήρες

Μηχανικά, η γκάμα των κινητήριων συνόλων του Qashqai facelift δεν διαφέρει σε σχέση με το παρελθόν. Κάτω από το καπό υπάρχει ο 1,3 λίτρων DIG-T κινητήρας, που συνδυάζεται με ένα 12 Volt ήπιο υβριδικό σύστημα και διατίθεται με δύο αποδόσεις. Στην πρώτη εκδοχή, η μέγιστη ισχύ είναι 140 ίππων και στη δεύτερη 158 ίππους.

Στην κορυφή, υπάρχει η υβριδική e-Power έκδοση, που αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 140 kW (190 ίπποι), ο οποίος κινεί τους τροχούς.

Επιπλέον, υπάρχει ένας 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας εσωτερικής καύσης με χωρητικότητα 1,5 λίτρων, μεταβλητή συμπίεση και ονομαστική ισχύ 156 ίππων, ο οποίος δεν είναι συνδεδεμένος με τους τροχούς, αλλά φορτίζει τη μπαταρία. Ακόμα, το σύστημα e-Power περιλαμβάνει έναν μετατροπέα και μια μπαταρία ιόντων λιθίου, με χωρητικότητα 1,8 kWh.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...