Αποζημίωση 200.000 ευρώ στην οικογένεια του Michael Schumacher για την ψεύτικη συνέντευξη περιοδικού

Σχετικά άρθρα

Αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ κέρδισε η οικογένεια του Michael Schumacher από γερμανικό περιοδικό, για την “αποκλειστική συνέντευξη” του θρύλου της F1, βασισμένη σε απαντήσεις που παρήχθησαν από πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από τότε που τραυματίστηκε σοβαρά ενώ έκανε σκι τον Δεκέμβριο του 2013 στο Μεριμπέλ της Γαλλίας.

Έκτοτε, η προσωπική του ζωή και η ιατρική του κατάσταση καλύπτονται από μυστικότητα καθώς συνεχίζει να αναρρώνει στο σπίτι του στην Ελβετία.

Τι έγραφε το περιοδικό στην “αποκλειστική συνέντευξη” – “Ήμουν για μήνες σε κώμα”

Ωστόσο, το γερμανικό περιοδικό Die Aktuelle προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις πέρυσι όταν έβαλε το πρόσωπο του Michael Schumacher στο εξώφυλλο του τεύχους που κυκλοφόρησε στις 15 Απριλίου 2023, με τη συνοδευτική λεζάντα: “Αποκλειστική συνέντευξη”.

Το περιοδικό ανέφερε ότι ήταν η “πρώτη συνέντευξη” που έδωσε ο Schumacher μετά το ατύχημά του, προσθέτοντας: “Όχι πενιχρά, νεφελώδη μισόλογα από φίλους. Αλλά απαντήσεις από τον ίδιο! Από τον 54χρονο Michael Schumacher”.

Τα αποσπάσματα από την υποτιθέμενη συνέντευξη του Michael περιλάμβαναν τα εξής:

Η ζωή μου έχει αλλάξει εντελώς μετά το ατύχημα. Ήταν μια φρικτή στιγμή για τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου και όλη την οικογένεια. Είχα τραυματιστεί τόσο σοβαρά που βρισκόμουν για μήνες σε ένα είδος τεχνητού κώματος, γιατί διαφορετικά το σώμα μου δεν θα μπορούσε να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά. Πέρασα δύσκολες στιγμές, αλλά η ομάδα του νοσοκομείου κατάφερε να με φέρει πίσω στην οικογένεια μου.

Ωστόσο, στο τέλος του άρθρου, το περιοδικό αποκαλύπτει ότι στην πραγματικότητα χρησιμοποίησαν ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο φέρεται να είναι το Character.ai, για να δημιουργήσει τις απαντήσεις.

Τα είπα όντως όλα ο ίδιος ο Michael Schumacher. Η συνέντευξη ήταν διαδικτυακή. Σε μια σελίδα που έχει να κάνει με την τεχνητή νοημοσύνη,

καταλήγει το άρθρο.

Οι οπαδοί του θρύλου της F1 έσπευσαν να χλευάσουν το άρθρο και το περιοδικό, με πολλούς να το χαρακτηρίζουν “ντροπιαστικό” και “απαίσιο”.

Η οικογένεια του Schumacher ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μηνύσει το Die Aktuelle μετά τη δημοσίευση του άρθρου και, την Τετάρτη, μια εκπρόσωπος της οικογένειας επιβεβαίωσε την απόφαση του Εργατικού Δικαστηρίου του Μονάχου και τον διακανονισμό 200.000 ευρώ από τον όμιλο Funke media, εκδότη του περιοδικού, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω σχόλια.

Απολύθηκε η αρχισυντάκτρια του περιοδικού

Η αρχισυντάκτρια του περιοδικού απολύθηκε πέρυσι, ενώ ο όμιλος Funke ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια Schumacher.

Αυτό το κακόγουστο και παραπλανητικό άρθρο δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε εμφανιστεί. Δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στα δημοσιογραφικά πρότυπα που εμείς – και οι αναγνώστες μας – περιμένουμε.

Ως αποτέλεσμα της δημοσίευσης αυτού του άρθρου, θα υπάρξουν άμεσες προσωπικές συνέπειες. Η αρχισυντάκτρια της Die Aktuelle, Anne Hoffmann, η οποία έχει τη δημοσιογραφική ευθύνη της εφημερίδας από το 2009, θα απαλλαγεί από τα καθήκοντά της.

δήλωσε τότε η διευθύνουσα σύμβουλος της Funke, Bianca Pohlmann.

Η μακροχρόνια διαμάχη της οικογένειας Schumacher με το Die Aktuelle

Η δήθεν συνέντευξη με τον Michael Schumacher είναι απλώς το τελευταίο περιστατικό σε μια μακροχρόνια ιστορία μεταξύ της οικογένειας του παγκόσμιου πρωταθλητή της F1 και της Die Aktuelle.

Η “συνέντευξη” της AI είναι απλώς το τελευταίο περιστατικό σε μια μακροχρόνια ιστορία μεταξύ των Schumachers και της Die Aktuelle.

Το γερμανικό περιοδικό κέρδισε μια δικαστική διαμάχη το 2015 με τη σύζυγο του Michael Schumacher, Corinna , αφού το περιοδικό χρησιμοποίησε μια φωτογραφία της στο εξώφυλλο με τίτλο: “Corinna Schumacher – ένας νέος έρωτας την κάνει ευτυχισμένη”. Η ιστορία αφορούσε την κόρη τους, Τζίνα, αλλά η αγωγή με την αιτιολογία ότι το εξώφυλλο ήταν “παραπλανητικό” απορρίφθηκε.

Ένα άλλο σχετικό με τον Schumacher άρθρο από το μέσο, το 2014, έβαλε τον Michael και την Corinna στο εξώφυλλο με τον τίτλο “Awake” (Ξύπνησε) – ωστόσο το άρθρο επικεντρώθηκε στην πραγματικότητα σε άτομα που έχουν ξυπνήσει από κώμα, σε αντίθεση με τον ίδιο τον Schumacher.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα