Ο πρώην επικεφαλής της F1, Bernie Ecclestone, πούλησε την συλλογή μονοθεσίων του στον κληρονόμο της Red Bull, Mark Mateschitz.
Η συλλογή που εκτιμάται πως αξίζει περίπου 600 εκατ. ευρώ, αποτελείται από 69 μονοθέσια που έχουν διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση και ανάμεσά τους συναντάμε μονοθέσια των Mike Hawthorn, Niki Lauda, Michael Schumacher, Nelson Piquet, Alberto Ascari και Carlos Pace.
Ο Mark Mateschitz είναι γιος του εκλιπόντος ιδρυτή της αυτοκρατορίας των ενεργειακών ποτών, Dietrich Mateschitz, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 78 ετών το 2022.
Ο 32χρονος Mateschitz είναι οικογενειακός φίλος των Ecclestone και ο 94χρονος πρώην ισχυρός άνδρας της F1 τον περιέγραψε ως τον “καλύτερο και πιο άξιο ιδιοκτήτη” της συλλογής.
Αυτά είναι μοναδικά αυτοκίνητα. Έχουν γράψει ιστορία στον αθλητισμό και έχουν σηματοδοτήσει τεχνολογικά ορόσημα. Ενσωματώνουν 70 χρόνια ιστορίας της F1.
Είμαι 94 ετών και με λίγη τύχη μπορεί να έχω λίγα χρόνια ακόμα. Ποιος ξέρει; Αλλά δεν ήθελα να αφήσω τη Fabi [η σύζυγος του Ecclestone] να αναρωτιέται τι να τα κάνει αν δεν ήμουν πια εδώ.
Αγαπώ όλα τα αυτοκίνητά μου, αλλά ίσως έπρεπε να το είχα κάνει αυτό πριν από πέντε χρόνια, αλλά ποτέ δεν το είχα καταφέρει μέχρι τώρα.
δήλωσε ο Ecclestone, με τον Mateschitz να προσθέτει με τη σειρά του:
Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Bernie μου εμπιστεύτηκε τη φροντίδα αυτής της ιστορικά σημαντικής συλλογής. Θα διατηρηθεί προσεκτικά, θα επεκταθεί τα επόμενα χρόνια και στο εγγύς μέλλον θα καταστεί προσβάσιμη στο κοινό σε έναν κατάλληλο χώρο.
