Η Alpine ολοκληρώνει τον εορτασμό των 70 χρόνων ιστορίας της με έναν ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό επετειακό video που γεφυρώνει το ένδοξο παρελθόν της μάρκας με ένα τολμηρό, αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον.
Στο video πρωταγωνιστούν υψηλόβαθμα στελέχη της Alpine, ενώ ξεχωρίζουν οι εμφανίσεις του οδηγού της Formula 1 Pierre Gasly και του θρύλου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Zinedine Zidane.
Στο επίκεντρο βρίσκεται το A110 R Ultime, η τελική και πιο ακραία έκδοση του μοντέλου. Την παρουσίαση αναλαμβάνει ο CEO της Alpine, Philippe Krief, ο οποίος τονίζει ότι η εν λόγω έκδοση αποτελεί έναν μεγάλο επίλογο για τη δεύτερη γενιά του μοντέλου, προετοιμάζοντας παράλληλα το έδαφος για τη νέα εποχή της μάρκας. Μάλιστα, επιβεβαιώνει ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2026 θα αποκαλυφθούν σημαντικές εξελίξεις για το νέο A110.
Ο Pierre Gasly μιλά για το πώς αντιλαμβάνεται ένα αυτοκίνητο δρόμου, αναζητώντας άνεση αλλά και αγωνιστικές αισθήσεις, ακρίβεια και σχεδιαστική αρτιότητα. Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι έχει ήδη παραγγείλει το ηλεκτρικό Alpine A390.
Ενδιαφέρον έχει και η αναφορά του στον κόσμο των ράλλυ, με τον ίδιο να δηλώνει ενθουσιασμένος με την ιδέα ενός ηλεκτρικού αγωνιστικού, όπως το Alpine A290 Rallye.
Το τελευταίο, που εξελίχθηκε στο νέο κέντρο Hypertech Alpine στο Viry-Chatillon, αποτελεί έναν σύγχρονο φόρο τιμής στο ιστορικό R5 Alpine Group 2 των ’70s. Ο Axel Plasse, αντιπρόεδρος της Hypertech Alpine, υπογραμμίζει τη σημασία της ηλεκτροκίνησης στο μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού.




