Η Ford βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Geely για την πώληση τμήματος του εργοστασίου της στη Βαλένθια, προκειμένου ο κινεζικός κολοσσός να ξεκινήσει την παραγωγή αυτοκινήτων με το σήμα της Geely στην Ευρώπη για πρώτη φορά. H συμφωνία προβλέπει ότι η μητρική εταιρεία της Volvo θα αναλάβει τον έλεγχο της τμήματος συναρμολόγησης Body 3, ήτοι της γραμμής παραγωγής όπου παλαιότερα κατασκευάζονταν τα μοντέλα Mondeo, Galaxy και S-Max.
Το εργοστάσιο της Βαλένθια έχει ετήσια δυναμικότητα 300.000 αυτοκινήτων, όμως, καθώς αυτή τη στιγμή παράγεται εκεί μόνο το Kuga, η μονάδα δεν λειτουργεί κοντά στο όριο των δυνατοτήτων της. Μια τέτοια συμφωνία θα προσέφερε στη Ford Ευρώπης μια σημαντική ένεση ρευστότητας σε μια περίοδο κάμψης των πωλήσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Geely στοχεύει στην παραγωγή αυτοκινήτων που βασίζονται στην αρθρωτή πλατφόρμα της, GEA, η οποία μπορεί να υποστηρίξει ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης σε διάφορα μεγέθη αμαξωμάτων.
Η αρχή αναμένεται να γίνει με το EX2. ένα ηλεκτρικό crossover μεγέθους αντίστοιχου με το Puma, με τον συγκεκριμένο μοντέλο να ήταν το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Κίνα το περασμένο έτος, όπου κυκλοφορεί με την ονομασία Galaxy Xingyuan. Υπάρχουν, όμως, αναφορές ότι η Geely θα μπορούσε επίσης να κατασκευάσει στο εργοστάσιο ένα μοντέλο της Ford, βασισμένο στην πλατφόρμα GEA.
