Επίσημο. Mercedes-Benz SLR Stirling Moss

Σχετικά άρθρα

mercedes-stirling-moss-slr

H Mercedes-Benz SLR Stirling Moss είναι το κύκνειο άσμα του ονόματος SLR Mclaren. Το όνομα του το δανείστηκε από τον βρετανό οδηγό – μύθο Stirling Moss που οδηγούσε τα θρυλικά αγωνιστικά SLR κατά την δεκαετία του 1950.

Αυτό που κάνει ξεχωριστό το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι η έλλειψη τόσο της οροφής, όσο και του παρμπρίζ. Φυσικά κανείς δεν θα ήθελε να αφήσει αυτό το αριστούργημα εκτεθειμένο στα στοιχεία της φύσης, γι’αυτό και η Mercedes προνόησε και κατασκεύασε κάποια καλύμματα για τις δύο θέσεις τα οποία βρίσκονται πάνω στο αυτοκίνητο αναπάσα στιγμή……

Μηχανικά η Mercedes-Benz SLR Stirling Moss χρησιμοποιεί τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο V8 που χρησιμοποιεί και η στάνταρ έκδοση της SLR, απόδοσης 650 ίππων επιταχύνοντας το αυτοκίνητο από τα 0χλμ στα 100χλμ σε λιγότερο από 3.5 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 350 χλμ/ώρα, κάνοντας την, το ποιο γρήγορο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής χωρίς οροφή.

Φυσικά η αεροδυναμική του αυτοκινήτου είναι τέτοια ώστε να παράγει όσο το δυνατόν περισσότερη κάθετη δύναμη στον πίσω άξονα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του ειδικά σχεδιασμένου πατώματος και του πίσω διαχύτη.

Οι Γερμανοί σχεδιαστές δεν παρέλειψαν το “αερόφρενο” που χρησιμοποιεί και η κλειστή έκδοση της SLR, που ενεργοποιείται σε ταχύτητες μεγαλύτερες των 120 χλμ/ώρα, έτσι ώστε να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σταθεροποίηση σε τέτοιες καταστάσεις.

Σχεδιαστικά το αυτοκίνητο θυμίζει έντονα τα αγωνιστικά του 1950 που χαρακτηρίζονταν από την έντονη μορφή σε σχήμα βέλους μπροστά, το μεγάλο κάλυμμα του κινητήρα, καθώς ένα συμπαγές πίσω μέρος.

Το αυτοκίνητο φυσικά έχει πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω , ενώ εσωτερικά οι κατασκευαστές κράτησαν τα απολύτως ενώ χρησιμοποιώντας υλικά όπως το αλουμίνιο, το ανθρακόνημα και το δέρμα

Η παραγωγή της SLR Stirling Moss θα περιοριστεί σε μόλις 75 μονάδες με την τιμή του να κυμαίνεται γύρω στις 750.000€. Μην κάνετε όμως όνειρα ότι θα μπορεί να την αποκτήσει μόνο, όποιος έχει τα χρήματα.
Η Mercedes έβαλε όρο ότι μόνο οι κάτοχοι κάποιας SLR θα μπορούν να αποκτήσουν μία Stirling Moss. Η παραγωγή της θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2009 μετά την διακοπή της παραγωγής της SLR τον Μάιο του 2009.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...