H Michelin κάνει την μεγαλύτερη εγκατάσταση φωτοβολταικών στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

solar_munich_airport

Φαίνεται ότι όλο και περισσότερες εταιρίες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Έτσι μετά την Ferrari που τοποθέτησε φωτοβολταϊκά στην οροφή του εργοστασίου του Maranelo, η Michelin ετοιμάζεται να τοποθετήσει στην οροφή του εργοστασίου του Κουνέο στο Πιεμόντε της Ιταλίας, φωτοβολταικά στοιχεία. Η συνολική έκταση που θα καλύψουν αγγίζει τα 147 στρέμματα και θα αποδίδουν 10.000.000 KWh ανά χρόνο.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στοιχείων στην Ευρώπη και η παραγόμενη ισχύ θα μπορεί να τροφοδοτήσει με ηλεκτρική ενέργεια 2000 κατοίκους. Έτσι η Michelin θα συμβάλει σημαντικά στην μείωση της παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα αφού με τα φωτοβολταικά υπολογίζεται ότι θα παράγοντα 1200 τόνοι CO2 λιγότερο. Η νέα μονάδα αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία της στις αρχές του 2010 με την εποπτεία της Frey Nouvelles Energies η οποία έχει ως στόχο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας απο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...