To “νέο” Karma θα ονομαστεί Revero

Σχετικά άρθρα

fisker karma

Φαίνεται ότι η αναγέννηση της Fisker είναι πιο κοντά από ποτέ, καθώς με μικρά και σταθερά βήματα η παραγωγή του “νέου” μοντέλου θα ξαναξεκινήσει μέσα στον Ιούλιο ή Αυγουστο

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα λίγο από την αρχή, και να σου θυμίσω ότι η Fisker Automotive όπως την γνωρίσαμε δεν υπάρχει, καθώς μετά την εξαγορά της από το κινέζικο Wanxiang Group, αυτή μετονομάστηκε σε Karma Automotive.

Τα περίπου μόλις 1.950 αυτοκίνητα που παράχθηκαν βγήκαν από το εργοστάσιο της Valmet Automotive στη Φινλανδία, αλλά με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς να θέλει να αποκόψει κάθε επαφή με το παρελθόν, το “νέο” Karma θα κατασκευάζεται στο Moreno Valley, κοντά στην έδρα της εταιρίας στην περιοχή Costa Mesa της Καλιφόρνια των Η.Π.Α., καθώς έχει υπογραφεί lease του εργοστασίου, έκτασης 51.623 τ.μ.

Το μοντέλο που θα φοράει το νέο σήμα της εταιρίας θα ονομαστεί Revero, το οποίο αποτελείται από τις λατινικές λέξεις “re” και “vero”, με την Karma Automotive να αναφέρει ότι μεταφράζεται σε “αλήθεια”.

fisker karma (1)

Η BMW θα προμηθεύσει την εταιρία με μηχανικά μέρη συστημάτων κίνησης, συμπεριλαμβανομένου των συστημάτων φόρτισης μπαταριών υψηλής τάσης και ένα ευρύ φάσμα υβριδικών ηλεκτρικών συστημάτων. Το plug-in υβριδικό Revero, όμως, θα φορά τον ίδιο 2.0-λίτρο κινητήρα, έχοντας ηλεκτρική αυτονομία 53 χλμ και συνολική αυτονομία 386 χλμ, ενώ θα εξοπλίζεται με νέα φρένα, ενώ στο εσωτερικό θα συναντάμε ανανεωμένες οθόνες, και κάποιες νέες λειτουργίες υποστήριξης του οδηγού, όπως αυτόματο σύστημα φρεναρίσματος και ενεργό cruise control.

Ο διευθυντής marketing, Jim Taylor, δήλωσε ότι η εταιρία είναι εξαιρετικά προσεκτική με την ποιότητα του αυτοκινήτου, ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα του παρελθόντος, τονίζοντας, όμως, ότι οι αλλαγές δεν θα είναι εμφανείς με γυμνό μάτι, κάτι που υποδηλώνει ότι εμφανισιακά δεν περιμένουμε κάποια δραματική αλλαγή. Το μόνο που παραμένει άγνωστο είναι το πως θα πωλείται το αυτοκίνητο, δηλαδή μέσω franchise αντιπροσώπων ή με απευθείας πωλήσεις, όπως κάνει η Tesla.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...

Η BYD κατασκεύασε το 7.000.000στό όχημα με μπαταρία

Η BYD ανακοίνωσε ότι παρήγαγε το 7.000.000στό αυτοκίνητο νέας ενέργειας (new energy vehicle, NEV) από το 2008, κάτι που την καθιστά την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία...