10.000 ιδιοκτήτες VW στην Αγγλία ζητούν αποζημιώσεις

Σχετικά άρθρα

Περισσότεροι από 10.000 Βρετανοί ανέθεσαν στο δικηγορικό γραφείο Harcus Sinclair να ξεκινήσει μια ομαδική αγωγή κατά της Volkswagen λόγω του Dieselgate, ζητώντας από την VW να τους δώσει αποζημιώσεις ύψους περίπου £3.000 επειδή, όπως υποστηρίζουν, τους παραπλάνησε στην αγορά των αυτοκινήτων τους, τα οποία δεν πληρούσαν τα απαιτούμενα πρότυπα εκπομπών.

Η VW δηλώνει πως θα υπερασπιστεί το εαυτό της στο δικαστήριο που θα ξεκινήσει στις 30 του μηνός, υποστηρίζοντας πως το Dieselgate δεν προκαλεί καμία πτώση στην μεταπωλητική αξία των αυτοκινήτων τους. Στην Αγγλία υπάρχουν 1,2 εκατ. αυτοκίνητα της VW (Audi, Skoda, Seat, Volkswagen) που επηρεάζονται από το σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων και πιστεύετε πως ο αριθμός των ανθρώπων που θα μηνύσουν την VW θα αυξηθεί. Η VW δεν έχει αναγκαστεί να πληρώσει αποζημιώσεις στους Ευρωπαίους πολίτες, όπως έκανε στις ΗΠΑ, με το επιχείρημα πως τα αυτοκίνητά της δεν παραβιάζουν τους πιο χαλαρούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς εκπομπών ρύπων.

Στις σχετικές ειδήσεις, ο γενικός εισαγγελέας του Μέιν των ΗΠΑ, προχώρησε σε μήνυση κατά της VW για παραβίαση των περιβαλλοντικών κανονισμών της πολιτείας του. Το Μέιν γίνεται έτσι μια ακόμη πολιτεία των ΗΠΑ που προχωρά σε μηνύσεις απέναντι στην VW, ζητώντας αποζημιώσεις.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο Volkswagen California

Το νέο California παρουσίασε η Volkswagen, με το μοντέλο να βασίζεται στο Multivan T7 και να έχει μήκος 5,17 μέτρα, 27 εκατοστά μακρύτερο από...

Η VW αναβαθμίσει το ID.3 και δυναμώνει το ID.3 Pro S

Έχουν περάσει μόλις 14 μήνες από τότε που η Volkswagen κυκλοφόρησε το ανανεωμένο ID.3 και η γερμανική εταιρία έκανε σήμερα γνωστό πως αναβαθμίζει ξανά...