Περισσότεροι από 10.000 Βρετανοί ανέθεσαν στο δικηγορικό γραφείο Harcus Sinclair να ξεκινήσει μια ομαδική αγωγή κατά της Volkswagen λόγω του Dieselgate, ζητώντας από την VW να τους δώσει αποζημιώσεις ύψους περίπου £3.000 επειδή, όπως υποστηρίζουν, τους παραπλάνησε στην αγορά των αυτοκινήτων τους, τα οποία δεν πληρούσαν τα απαιτούμενα πρότυπα εκπομπών.

Η VW δηλώνει πως θα υπερασπιστεί το εαυτό της στο δικαστήριο που θα ξεκινήσει στις 30 του μηνός, υποστηρίζοντας πως το Dieselgate δεν προκαλεί καμία πτώση στην μεταπωλητική αξία των αυτοκινήτων τους. Στην Αγγλία υπάρχουν 1,2 εκατ. αυτοκίνητα της VW (Audi, Skoda, Seat, Volkswagen) που επηρεάζονται από το σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων και πιστεύετε πως ο αριθμός των ανθρώπων που θα μηνύσουν την VW θα αυξηθεί. Η VW δεν έχει αναγκαστεί να πληρώσει αποζημιώσεις στους Ευρωπαίους πολίτες, όπως έκανε στις ΗΠΑ, με το επιχείρημα πως τα αυτοκίνητά της δεν παραβιάζουν τους πιο χαλαρούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς εκπομπών ρύπων.

Στις σχετικές ειδήσεις, ο γενικός εισαγγελέας του Μέιν των ΗΠΑ, προχώρησε σε μήνυση κατά της VW για παραβίαση των περιβαλλοντικών κανονισμών της πολιτείας του. Το Μέιν γίνεται έτσι μια ακόμη πολιτεία των ΗΠΑ που προχωρά σε μηνύσεις απέναντι στην VW, ζητώντας αποζημιώσεις.

 • manowar

  Οσο αφορα για την νουμερο 1 carmaker στον πλανητη απο τις GM VOLKSWAGEN TOYOTA βρηκα αυτο απο forbes. https://uploads.disquscdn.com/images/46d706ffb213155bb1f328f882ec19cab23448a1d96a880b2bcdfa14ffadfdcc.png ειναι περιπου 2 μηνων το αρθρο κατι πιο προσφατο δεν?

  • charris

   φαντασου να μην ειχε και 10 μαρκες(χωρις τα λουκανικα) κατω απο την ομπρελα της….ουτε στην 5αδα δεν θα ηταν….

  • manowar

   Μα σαν σκετη φιρμα vw δεν βγαζει πολλα αυτοκινητα ρε.εχει up ,,polo,, golfara(τερας) jetta scirocco passat τουαρεγκ τιγκαν αμαροκ και 3 μοντελα ακομα που δεν ερχονται εδω μια 10αρια 12 μοντελα βγαζει η τουοτα βγαζει πολυ παραπανω κατηγοριες

  • charris

   φαντασου να μην ειχε και 10 μαρκες(χωρις τα λουκανικα) κατω απο την ομπρελα της….ουτε στην 5αδα δεν θα ηταν….

 • Smartass

  Βλέπω να εμπλέκεται και η ΜΙ5!!
  :D