1243428748

Πιστή στην παράδοση των σπορ αυτοκινήτων με αγωνιστικές καταβολές, τη νέα Octavia 5 RS κινούν ένας βενζινοκινητήρας 2.0lt TSi 200hp και ένας πετρελαιοκινητήρας 2.0lt TDi 170hp τεχνολογίας common rail. Με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων ή αυτόματο DSG 6 σχέσεων και χειριστήρια στο τιμόνι η νέα Octavia 5 RS έχει επιτάχυνση από 0-100km/h σε 7,2’’ και τελική ταχύτητα 242km/h. Και οι δύο κινητήρες πληρούν ήδη από σήμερα τις προδιαγραφές EU5.

Η νέα Octavia 5 RS είναι ελαφρύτερη από το προηγούμενο μοντέλο κατά 20kg, μακρύτερη κατά 2 εκατοστά, με καλύτερο συντελεστή αεροδυναμικής (0,298 αντί για 0,308 του απερχόμενου μοντέλου) και πιο οικονομική σε κατανάλωση (7,2lt ανά 100Km). Η σπορ πλευρά της νέας Octavia 5 RS προβάλλεται ανάλογα και στον σχεδιασμό της: 3-άκτινο τιμόνι, υψηλής ευκρίνειας και αισθητικής πίνακας λευκών οργάνων, εσωτερικό που συνδυάζει δέρμα υψηλής ποιότητας τύπου Nubuk, μπάκετ καθίσματα ,σπορ πεντάλ αλουμινίου ενσωματωμένες αεροτομές στο χρώμα του αυτοκινήτου, έμβλημα της SkodaMotorsport στο πίσω μέρος και στην μάσκα του αυτοκινήτου καθώς και δαγκάνες των δισκόφρενων σε κόκκινο racing χρώμα.

Στο επανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου κυριαρχεί το έμβλημα RS που προέρχεται από το αγωνιστικό τμήμα της Skoda καθώς και η νέου σχεδιασμού κυψελωτή μάσκα με ενσωματωμένους τους στρογγυλούς προβολής ομίχλης. Για πρώτη φορά σε μοντέλο της Skoda έχουν τοποθετηθεί ημερήσια φώτα πορείας τεχνολογίας LED (με κατανάλωση μόλις 50W) που καθιστούν την νέα Octavia 5 RS ορατή ακόμα και κατά την διάρκεια της ημέρας και ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τον επιθετικό σχεδιασμό της. Τέλος το σπορ χαρακτήρα της νέας Octavia 5 RS έρχονται να συμπληρώσουν οι ζάντες αλουμινίου 17″ ή 18″, η διακριτική αεροτομή που βρίσκεται τοποθετημένη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου καθώς και η σπορ αλουμινένια απόληξη.

Κορυφαίας ποιότητας υλικά συνδυάζονται αρμονικά με όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα και με τον συνδυασμό δέρματος / υφάσματος στα καθίσματα με το έμβλημα του Motorsport να βρίσκεται ανάγλυφο στις πλάτες των καθισμάτων και να κυριαρχεί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Τέλος η νέα Octavia 5 RS είναι διαθέσιμή και σε έκδοση Combi (station). Η εμπορική διάθεση του νέου μοντέλου της SkodaAuto στην Ελληνική αγορά θα ξεκινήσει στα τέλη Ιουνίου του 2009.

[Source: Skoda]