Mercedes Pre-Production BlueZERO E-CELL PLUS Concept

Σχετικά άρθρα

Mercedes-Concept-BlueZERO E-Cell

Θυμάστε το Mercedes-Benz BlueZERO E-Cell Plus Concept που είχε παρουσιάσει η Μercedes-Benz στην έκθεση του Detroit τον περασμένο Ιανουάριο; Στην Φρανκφούρτη θα παρουσιάσει το ίδιο πρωτότυπο αλλά θα είναι πιο κοντά στην έκδοση παραγωγής. Το πρωτότυπο εφοδιάζεται με μπαταρίες ιόντων λιθίου 18 kWh που τροφοδοτούν τον ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 134 ίππων με 32 κιλά ροπή καθώς και με έναν 3κύλινδρο turbo diesel κινητήρα 1.0 λίτρου απόδοσης 67 ίππων. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός επιτρέπει στο E-Cell Plus να ταξιδεύει ως και 100 χλμ αποκλειστικά με την χρήση του ηλεκτροκινητήρα ενώ με την χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης η αυτονομία ξεπερνά τα 500 χλμ. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε λιγότερο από 11 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ/ώρα.

Το ποιο επαναστατικό επίτευγμα του αυτοκινήτου είναι η τεχνολογία επαναφόρτισης. Ένας ειδικός φορτιστής ταχείας φόρτισης 20 kW μπορεί να φορτίσει το E-Cell Plus σε 30 λεπτά ικανά ώστε να διανύσει το αυτοκίνητο 50 χλμ. Αν δεν βιάζεστε, μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο να φορτίσει πλήρως μέσα σε μία ώρα. Δυστυχώς, αν το φορτίζεται μέσω απλής οικιακής πρίζας 3.3 kW χρειάζονται περίπου 6 ώρες για έναν πλήρης κύκλο φόρτισης.

Στιλιστικά το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί πολλές νέες τεχνολογίες ενώ αυτό που ξεχωρίζει είναι σαφώς το φουτουριστικό εσωτερικό του ενώ ε΄χει μήκος 4.22 m και χρησιμοποιεί το πάτωμα τύπου sandwich που χρησιμοποιούν τα A-Class και B-Class.

Αν θυμάστε καλά η Mercedes θα κατασκευάσει ακόμη 2 πρωτότυπα E-Cell. Πρόκειται για τα BlueZERO E-Cell και το BlueZero F-cell. Το BlueZERO E-cell εφοδιάζεται αποκλειστικά με έναν ηλεκτροκινητήρα που του επιτρέπει να έχει αυτονομία 200 χλμ ενώ το BlueZero F-Cell διαθέτει έναν κινητήρα υδρογόνου με αυτονομία 400 χλμ.

Η έκδοση παραγωγής του Mercedes E-Cell Plus αναμένεται μέσα στα επόμενα χρόνια Περισσότερες λεπτομέρειες για το μοντέλο μπορείτε να βρείτε στις φωτογραφίες και στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα