VW – 3 μοντέλα Bluemotion στην Φρανκφούρτη

Σχετικά άρθρα

VW BlueMotion Polo, Golf and Passat Production Versions

H Volkswagen θα παρουσιάσει τις εκδόσεις παραγωγής Bluemotion των Polo, Golf και Passat. Τα Polo Bluemotion και Golf Bluemotion τα είδαμε ως πρωτότυπα στην έκθεση της Γενεύης αλλά τώρα ήρθε ο καιρός να δούμε και τα μοντέλα παραγωγής τους.

Το Polo BlueMotion εφοδιάζεται με ένα πετρελαιοκινητήρα 1.2 λίτρων απόδοσης 75 ίππων με μέση κατανάλωση 3.3 λίτρα/100 χλμ. Αν το συγκρίνει κανείς με το απλό Polo TDI των 75 ίππων το Bluemotion καταναλώνει 0.9 λίτρα/100 χλμ λιγότερα ενώ έχει και 20% λιγότερες εκπομπές CO2 (87 γρ/χλμ).

Το Golf BlueMotion φορά ένα πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 105 ίππων με 25 κιλά ροπή. Η μέση κατανάλωση ανέρχεται στα 3.8 λίτρα/χλμ ενώ οι εκπομπές CO2 δεν ξεπερνούν τα 100 γρ/χλμ (99 για την ακρίβεια). Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 11.3 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα ανέρχεται στα 190 χλμ/ώρα.

Τέλος το Passat BlueMotion φορά τον ίδιο κινητήρα με το Golf και σε σχέση με τον προκάτοχό του καταναλώνει 0.5 λίτρο λιγότερο στα 100 χλμ (4.4 λίτρα/100χλμ) ενώ παράγει 114 γρ/χλμ CO2. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 12.5 δευτερόλεπτα με την τελική του ταχύτητα ίσα να ξεπερνά τα 193 χλμ/ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μοντέλα BlueMotion διαθέτουν σύστημα start/stop, σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω του φρεναρίσματος, ζάντες ελαφρού κράματος, λάστιχα μειωμένης τριβής καθώς και βελτιωμένη αεροδυναμική. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο δελτίο τύπου και στις φωτογραφίες που ακολουθούν.


[Πηγή: VW]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...