Έκθεση Φρανκφούρτης 2009: Volkswagen E-Up! Concept

Σχετικά άρθρα

vw e-up!

Το Beetle του 21ου αιώνα θέλει να κάνει η VW το E-Up!. To ολοκαίνουργιο ηλεκτροκίνητο της VW θα κάνει και αυτό την εμφάνιση του στην έκθεση της Φρανκφούρτης αυτές τις ημέρες. Το μήκος μόλις 3.2 μέτρων μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 11.3 δευτερόλεπτα και εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 40 kW ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι τα 60 kW στην λειτουργία boost. Η ροπή που παράγεται από τον κινητήρα είναι 21 κιλά και του επιτρέπει να πιάσει τα 50 χλμ/ώρα σε 3.5 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα τα 135 χλμ/ώρα. Το ποιο ενδιαφέρον κομμάτι του αυτοκινήτου είναι σίγουρα το εσωτερικό του αφού διαθέτει 3+1 θέσεις έτσι ώστε να αυξάνεται ο χώρος των αποσκευών.

Οι μπαταρίες του αυτοκίνητο ζυγίζουν 240 κιλά ενώ το συνολικό βάρους του ανέρχεται στα 1.085 κιλά. Η πλήρης φόρτιση του με χρήση απλής οικιακής πρίζας ολοκληρώνεται σε 5 ώρες με την αυτονομία του να αγγίζει τα 130 χιλιόμετρα. Το Volkswagen E-Up! αναμένεται να είναι έτοιμο για παραγωγή το 2013 και φυσικά μην περιμένετε να δείτε όλον αυτόν τον φουτουριστικό σχεδιασμό. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο δελτίο τύπου και στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Ανανέωση: Προστέθηκαν Live Φωτογραφίες

[Πηγή: VW | Live photos via: autoblog.com, unitedpictures]

Δελτίο Τύπου

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

MG EXE181 concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η MG θα παρουσιάσει το EXE181 concept, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο hypercar που έχει carbon monocoque πλαίσιο και έχει άκρως αεροδυναμικό...