Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά σήμερα, 9.000 απολύσεις φαίνεται ότι ετοιμάζει η GM στα εργοστάσια της OPEL στην Ευρώπη. Λίγες ημέρες ουσιαστικά μετά την ακύρωση της πώλησης της OPEL στη Magna, η αμερικανική εταιρεία έρχεται να ταράξει για ακόμα μία φορά τα νερά με την ανακοίνωση της πρόθεσης μαζικών απολύσεων και τον ταυτόχρονο περιορισμό της παραγωγής. Μεγαλύτερο πλήγμα αναμένεται να δεχθεί η Γερμανία, καθώς στο έδαφός της βρίσκονται εργοστάσια από τα οποία θα απολυθούν περίπου 5.500 εργαζόμενοι, ενώ οι υπόλοιποι θα απολυθούν από εργοστάσια του Βελγίου. Σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι του ποντικιού με τη γάτα, η Γερμανική Κυβέρνηση έχει ήδη συγκρουστεί με τη διοίκηση της αμερικανικής εταιρείας για τις εγγυήσεις και τα δάνεια που έχει ζητήσει η GM.


[via: newsblog]

  • VASILIS

    AN OLO AFTO DEN EINAI FTIAXTO TOTE TH EINAI? POU TO PAI H GM? EINAI TIXEO POS META APO THN OPEL KAI H SAAB EXI TO IDIO PROBLIMA?

  • Θα συμφωνήσω εν μέρη μαζί σου στο ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, αλλά μην ξεχνάς και πως τίποτα δεν είναι τυχαίο! Τα προβλήματα της Saab δεν εμφανίστηκαν απο το πουθενά και απο το καλοκαίρι η εταιρία δε περνάει τη καλύτερή της φάση. Είχαμε μιλήσει τόσο για την σκέψη της αποχώρησης απο το Group τόσο και για την πιθανή εξαγορά της από την Σουηδική Koenigsegg και αξίζει να σου πώ ότι οι Αγγλικές εφημερίδες από χθες γράφουν για την μεταφορά της σε Σουηδικά χέρια…