Γερμανικός πύραυλος εδάφους – εδάφους από την Porsche. Η νέα Porsche 911 Turbo S παίρνει επάξια τον τίτλο της γρηγορότερης 911 που έχει βγει ποτέ από το εργοστάσιο αφού διαθέτει 30 άλογα περισσότερα (530 στο σύνολο) σε σχέση με την turbo έκδοση ενώ η ροπή του 6-κύλινδρου 3.8 λίτρων boxer υπετροφοδοτούμενου κινητήρα έχει εκτοξευτεί στα 72 κιλά όταν ενεργοποιείται το overboost και 65 κιλά χωρίς. Τα 0-100 χλμ/ώρα χάρη στα ηλεκτρονικά συστήματα Launch Control και Sport Chrono Package που βρίσκονται στον βασικό εξοπλισμό, έρχονται σε μόλις 3.3 δευτερόλεπτα! Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 315 χλμ/ώρα ενώ η μέση κατανάλωση είναι ίδια με αυτή της Turbo, 11.4 λίτρα/100 χλμ.

Η 911 Turbo S διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό το 7-τάχυτο PDK κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, το σύστημα πρόσφυσης PTM (Porsche traction management) καθώς και το PTV (Porsche Torque Vectoring) που επιτρέπει να κλειδώσει το διαφορικό στον πίσω άξονα. Στιλιστικά διαθέτει νέες ζάντες 19″ σχεδιασμού RS Spyder ενώ στο εσωτερικό ξεχωρίζει το τριάκτικο τιμόνι με paddles και ο δερμάτινος δίχρωμος διάκοσμος χρώματος Black/Crema ή Black/Titanium Blue.

Η Porsche 911 Turbo S θα διατίθεται σε Coupe και Cabriο έκδοση και θα παρουσιαστεί επίσημα στην Γενεύη. Οι πωλήσεις της αναμένεται να ξεκινήσουν τον προσεχή Μάιο με την τιμή της Coupe στην Γερμανία να ανέρχεται στις €173.241 ενώ η τιμή της Cabrio έκδοσης σε €184.546.

[Πηγή: Porsche]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)