Νέο Volvo S60

Σχετικά άρθρα

Η Volvo στην Γενεύη θα παρουσιάσει την νέα γενιά του S60. Οι πρώτες φωτογραφίες είχαν κυκλοφορήσει πριν μερικούς μήνες, αλλά σήμερα η Σουηδική εταιρία έδωσε τα πλήρη στοιχεία και τις λεπτομέρειες του νέου μοντέλου. Οι Σουηδοί δηλώνουν ότι με το νέο S60 θέλουν να επανέλθουν δυναμικά στην μεσαία οικογενειακή κατηγορία προσφέροντας στους ιδιοκτήτες του άριστη ποιότητα κύλισης, ασφάλειας και κατασκευής.

Στιλιστικά δανείζεται αρκετά στοιχεία από το S60 Concept που είχε κάνει την εμφάνιση του στην έκθεση του Detroit τον περασμένο Ιανουάριο, με έντονες καμπύλες και δυναμικές γραμμές ενώ διαθέτει την νέα γρίλια «σήμα κατατεθέν» της Σουηδικής εταιρίας. Νέα φωτιστικά σώματα μπροστά με DRL και LED φωτιστικά σώματα πίσω συμπληρώνουν τις αλλαγές ενώ και οι προφυλακτήρες ακολουθούν την σχεδιαστική φιλοσοφία του S60 Concept.

Μηχανικά θα εφοδιάζεται αρχικά με με δύο βενζινοκινητήρες και 2 πετρελαιοκινητήρες. Ο βενζινοκινητήρας 2.0Τ  2000cc άμεσου ψεκασμού αποδίδει 203 ίππους με 30 κιλά ροπής ενώ ο T6 3.0 λίτρων αποδίδει 304 άλογα με 44 κιλά ροπής. Ο πετρελαιοκινητήρας D3 2.0 λίτρων αποδίδει 163 άλογα με 40 κιλά ροπή ενώ ο D5 2.4 λίτρων αποδίδει 208 άλογα με 42 κιλά ροπή. Μετά από ένα χρόνο στην αγορά θα προστεθούν ακόμη 3 βενζινοκινητήρες (Τ3 1600cc – 150hp, T4 1600cc – 180hp, T5 2000cc – 240 hp) και ένας πετρελαιοκινητήρας (1.6 D DRIVe 1600cc – 115hp).

Το αυτοκίνητο τεχνολογικά διαθέτει μία πλειάδα ηλεκτρονικών συστημάτων που συμβάλουν στην αύξηση της ενεργητικής ασφάλειας όπως το “accident avoidance system” το οποίο επιτρέπει στο αυτοκίνητο να αποφύγει μια σύγκρουση όταν κινείται μέχρι 35 χλμ/ώρα, ενώ όταν οι ταχύτητες είναι μεγαλύτερες το σύστημα είναι σε θέση να μειώσει την ταχύτητα του αυτοκινήτου ώστε να ελαχιστοποιθεί η δύναμη της σύγκρουσης.

Το αυτοκίνητο θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο ενώ η παραγωγή στο εργοστάσιο του Gent του Βελγίου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι. Video, φωτογραφίες και αναλυτικό δελτίο τύπου στην συνέχεια.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=HVqwy9pCpak

httpvh://www.youtube.com/watch?v=b1xjf7u4OUo

httpvh://www.youtube.com/watch?v=yt8eZ0t9_ww

[Πηγή: Volvo]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες της έκθεσης της Γενεύης του 2025

Παρότι οι διοργανωτές της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης αναφέρουν ότι η επιστροφή της στη μετά-Covid εποχή ήταν επιτυχημένη και πολλά υποσχόμενη, η πραγματικότητα απέχει...

Pininfarina Enigma GT με V6 κινητήρα υδρογόνου

Το πρωτότυπο Pininfarina Enigma GT έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης και σύμφωνα με την εταιρία μας δείχνει το πως θα μοιάζουν...

Νέο MG3

Το νέο MG3 παρουσίασε σήμερα η εταιρία. Όντας το πρώτο πλήρως υβριδικό μοντέλο της MG, το αυτοκίνητο συνδυάζει έναν 1.500άρη κινητήρα βενζίνης που λειτουργεί...
Autoblog.gr