Το Σικάγο επέλεξε η Kia για να παρουσιάσει το νέο της φουτουριστικό υβριδικό πρωτότυπο Ray Concept. Το 4θέσιο πρωτότυπο έχει αυτονομία 1200 χλμ με μέση κατανάλωση 1.2 λίτρα/100 χλμ ενώ μπορεί να κάνει 80 χλμ αποκλειστικά με την χρήση του ηλεκτροκινητήρα του.

Μηχανικά εφοδιάζεται με έναν 1400αρη κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού απόδοσης 153 ίππων καθώς και με έναν ηλεκτροκινητήρα 78 kw (105 ίππων) που τροφοδοτείται από μπαταρίες λιθίου. Η κίνηση χάρη στο μεταβλητό αυτόματο κιβώτιο CVT μεταφέρεται αρμονικά είτε μόνο στους εμπρός τροχούς από τον βενζινοκινητήρα, είτε στους πίσω από τον ηλεκτροκινητήρα, είτε ταυτόχρονα και από τους δύο κινητήρες στους δύο άξονες.

Ο σχεδιασμός του πρωτότυπου έχει μελετηθεί έτσι ώστε να έχει όσο τον δυνατόν χαμηλότερο αεροδυναμικό συντελεστή χωρίς ωστόσο το αποτέλεσμα να είναι αδιάφορο σχεδιαστικά. Το εσωτερικό του το ακολουθεί την ίδια εξωτερική σχεδίαση, διαθέτει touch screen, “cool glazing” οροφή με φωτοβολταικά στοιχεία ενώ ο έλεγχος του ραδιοφώνου κτλ γίνονται μέσω κουμπιών αφής και φωνητικών οδηγιών. Περισσότερα στις φωτογραφίες και στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

[Πηγή: Kia]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)