Και το 5 by Peugeot Concept παρουσιάστηκε στη Γενεύη σήμερα. Το 4-πορτο υβριδικό μοντέλο των Γάλλων έχει διαστάσεις 4.860μ μήκος, 1.880 πλάτος και 1.420 ύψος (λίγο μικρότερο από την νέα BMW Σειράς 5) και εφοδιάζεται με έναν 2.0-λίτρο πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 163 ίππων καθώς και έναν ηλεκτροκινητήρα 37 ίππων. Η συνολική του ιπποδύναμη ανέρχεται έτσι στα 200 άλογα με την κίνηση να μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς χάρη στο σύστημα Hybrid4. Το εν λόγω σύστημα μπορεί και δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς όταν το κρίνει απαραίτητο ενώ ο ηλεκτροκινητήρας του μπορεί να δουλέψει και μόνος του με αποτέλεσμα το 5 by Peugeot να κινείται αποκλειστικά από αυτόν. Η μέση κατανάλωση ανέρχεται μόλις στα 3.8 λίτρα/100 χλμ με τις εκπομπές CO2 να μην ξεπερνούν τα 99 γρ/χλμ.

Σχεδιαστικά δανείζεται μερικά στοιχεία από το αδερφό C6 της Citroen ενώ τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED και οι 19″ ζάντες αλουμινίου δίνουν μια σπορ νότα στο τελικό αποτέλεσμα. Η έκδοση παραγωγής του μοντέλου, που πιθανότατα θα ονομάζεται 508, δεν θα αργήσει να έρθει αφού αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2010 και δεν θα διαφέρει πολύ από το 5 by Peugeot.

Η Peugeot ανακοίνωσε ότι η τεχνολογία Hybrid4 θα τοποθετηθεί και στο Peugeot 3008 με τις πωλήσεις του να ξεκινούν από το νέο έτος. Φωτογραφίες και δελτίο τύπου στη συνέχεια.

[Πηγή: Peugeot | Live Photos via autoblog.it , autoblog.nl

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)