Το Hispano Suiza είναι ένα supercar το οποίο βασίζεται πάνω στο Audi R8 V10 και έχει δεχτεί πάρα πολλές αλλαγές. Αρχικά το σασί του αποτελείται πλέον από κομμάτια αλουμινίου και μαγνησίου ακόμη και στο μπροστά μέρος ενώ ολόκληρο το σώμα του έχει επανασχεδιαστεί αποκτώντας έτσι νέο design από carbon. Το ίδιο έχει γίνει και στο εσωτερικό του, με το δέρμα και το αλουμίνιο να συνδυάζονται αρμονικά.

Το supercar ζυγίζει 1.590 κιλά, 30 λιγότερα από το R8 V10 και μηχανικά σε συνεργασία της εταιρίας με την MTM (Motoren Technik Mayer) τοποθετήθηκαν 2 turbo στον V10 του R8 με την ιπποδύναμη να εκτινάσσεται στα 750 άλογα με 70 κιλά ροπή. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 3.4 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 340 χλμ/ώρα. Η εταιρία έκανε γνωστό ότι αργότερα θα παρουσιάσει και ένα υβριδικό μοντέλο το οποίο θα εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 110 κW (150 ίππων) εκτοξεύοντας την συνολική ιπποδύναμη στα 900 άλογα. Μάλιστα το μοντέλο αυτό θα μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα για κάποια χιλιόμετρα.

Η τιμή του Hispano Suiza ανέρχεται στις €700.000 με την εταιρία να κατασκευάζει 25 αυτοκίνητα το χρόνο. Φωτογραφίες στη συνέχεια.

[via: autoblog.nl]