Έκθεση Γενεύης 2010. Valmet Eva Concept

Σχετικά άρθρα

Η Valmet έφερε στη Γενεύη το νέο της ηλεκτρικό πρωτότυπο EVA EV. Η Valvet για όσους δεν την γνωρίζουν είναι η εταιρία που κατασκευάζει για λογαριασμό της Porsche τα Boxster και Cayman καθώς και το αναμενόμενο Karma της Fisker. Το EVA EV σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας Ilpo Korhonen ξεκίνησε να σχεδιάζεται έναν χρόνο πριν, με στόχο να κατασκευαστεί ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης που θα κινείται αποκλειστικά με ηλεκτροκινητήρα. Το 2+2 θέσεων αυτοκίνητο διαθέτει σασί από αλουμίνιο και ο ηλεκτροκινητήρας του έχει τελική ταχύτητα 120 χλμ/ώρα με την αυτονομία του να ανέρχεται στα 160 χλμ.

Επίσης το πρωτότυπο διαθέτει το Nokia Terminal Mode, ένα πρόγραμμα το οποίο επιτρέπει smartphones να συνδέονται ασύρματα με το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου επιτρέποντας να παίζει η μουσική του κινητού μέσω των ηχείων του αυτοκινήτου, ενώ υπάρχει και ένα προηγμένο σύστημα πλοήγησης της NAVTEQ που διαβάζει τον δρόμο και ρυθμίζει την ταχύτητα και την επιτάχυνση ώστε να επιτευχθεί όσο γίνεται μεγαλύτερη οικονομία στην μπαταρία. Περισσότερες λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου και στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

[Πηγή: Valmet]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...