Στην χθεσινή “press conference” της Fiat, o διευθύνων σύμβουλος της Fiat Sergio Marchionne, εκτός από τα 6 νέα μοντέλα της Ferrari ανακοίνωσε και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο όμιλος για την Alfa Romeo. Συγκεκριμένα το 2012 θα παρουσιαστεί η Alfa Romeo Giulia ενώ το 2013 θα κάνει την εμφάνισή της η νέα Alfa Romeo Spider. Και τα δύο αυτά αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν πάνω σε σασί – πλατφόρμα της Chrysler. Η Giulia (η νέα 159 δηλαδή) θα είναι διαθέσιμη τόσο σε sedan όσο και station-wagon έκδοση.

Μηχανικά και τα δύο αυτοκίνητα θα είναι πισωκίνητα άρα κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα LX της Chrysler, η οποία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στα Chrysler 300, Dodge Charger καθώς και στο πρωτότυπο Nassau concept.

Επίσης ο Marchionne δήλωσε ότι η Chrysler και η Lancia θα παράγουν αρκετά κοινά αυτοκίνητα με την αρχή να γίνεται με ένα νέο minivan καθώς και με τον αντικαταστάτη του Ypsilon, τα οποία θα πωλούνται ως Lancia στην Ευρώπη και ως Chrysler στην Βόρεια Αμερική και Αγγλία. Τέλος ο Marchionne ανακοίνωσε ότι η Alfa Romeo θα ξεκινήσει πάλι τις πωλήσεις των αυτοκινήτων στην Αμερική μετά την διακοπή που είχε γίνει το 1995 με το πρώτο μοντέλο που να φτάνει στην απέναντι μεριά του Ατλαντικού να είναι το MiTo με τις πωλήσεις του να ξεκινούν τον επόμενο χρόνο.

[Πηγή: Motor Trend | Photos via: Borsa Itialiana]