Τα μελλοντικά μοντέλα της Fiat, Jeep και Lancia, εκτός από αυτά της Ferrari, Maserati και Alfa Romeo παρουσίασε την ειδική συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα ο CEO του Group Fiat, Sergio Marchionne.

Συγκεκριμένα για την Fiat, μέσα στο 2011 θα παρουσιαστεί ο αντικαταστάτης του Panda και ένα νέο crossover που θα τοποθετηθεί στην μεσαία κατηγορία και θα βασίζεται στο πάτωμα του Dodge Journey. Το 2012 θα είναι έτοιμο ένα ολοκαίνουργιο supermini, ίσως το νέο Uno, το οποίο θα μπει ανάμεσα στο κενό των Panda και Grande Punto. Επίσης μέσα στο ίδιο έτος θα παρουσιαστούν ακόμη 2 MPV μοντέλα , που θα αντικαταστήσουν τα Idea και Multipla, καθώς και ένα νέο οικογενειακό το οποίο θα διαθέτει 4 πόρτες και θα τοποθετηθεί στην κατηγορία του VW Jetta. Ορόσημο για το μέλλον της Fiat αποτελεί το 2013 όπου θα παρουσιαστούν τα νέα Seicento και Bravo.

Για την Lancia το πρόγραμμα ξεκινά το 2011 όπου αναμένουμε την νέα έκδοση του Ypsilon η οποία θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά σε 5-θυρη έκδοση. Επίσης το ίδιο έτος θα κάνει την εμφάνιση του ένα νέο MPV που θα τοποθετηθεί στην μεσαία κατηγορία. Το 2012 θα παρουσιαστεί ένα νέο μικρομεσαίο οικογενειακό αυτοκίνητο το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε sedan, hatchback αλλά και wagon εκδόσεις. Τον ίδιο χρόνο θα εμφανιστεί η νέα Delta η οποία θα βασίζεται πάνω στο πάτωμα της Alfa Romeo Giulietta καθώς και ένα νέο πολυτελές SUV που θα χρησιμοποιεί κάποιο υπάρχον πάτωμα της Chrsler και θα τοποθετηθεί απέναντι από τα Toureg, Q7 και Cayenne.

Για ότι αφορά την Jeep, αναμένονται ανανεωμένες εκδόσεις των Wrangler, Patriot και Compass το 2011 ενώ στο Wrangler ίσως τοποθετηθεί και νέο κινητήρας.Το νέο Grand Cheroke αναμένεται το 2012 ενώ το νέο Cherokee αναμένεται το 2013. Το ίδιο έτος αναμένεται να παρουσιαστεί ένα νέο Jeep που θα βασίζεται σε υπάρχον πλατφόρμα της Chrysler και θα καταργεί στην ουσία τα Patriot και Compass.

Τέλος, η Fiat σκοπεύει να παρουσιάσει ένα μικρό pickup βάρους 1 τόνου που θα προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά της Ευρώπης. Επίσης μέσα στα επόμενα χρόνια η Fiat θα παρουσιάσει νέους κινητήρες τεχνολογίας MultiAir καθώς ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Στόχος της Fiat είναι έως το 2014 να έχει πουλήσει περισσότερα από 2.2 εκατομμύρια αυτοκίνητα Fiat και 300.000 Lancia και Chrysler.

[Πηγή: Fiat | Images: Borsa Itialiana]