Ξεχάστε το Polo R, αφού σύμφωνα με τον Dr. Ernst Linder, τεχνικό διευθυντή του Polo GTI η Volkswagen δεν σκοπεύει να προχωρήσει στην παραγωγή του αφού θα έκοβε πωλήσεις από την έκδοση GTI. Από την άλλη θα βγει στην παραγωγή η έκδοση Jetta R καθώς και το Audi S1.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά μέσω συνέντευξης που έδωσε ο Linder στο Drive.com.au. Το Audi S1 θα φορά τον γνωστό σε όλους μας 1400αρη TSI που θα αποδίδει 185 άλογα με την κίνηση να μεταδίδεται μόνο στον μπροστά άξονα μέσω ενός 7-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Ο λόγος που απορρίφθηκε η τετρακίνηση είναι ότι η Audi θέλει να κρατήσει την τιμή πώλησης του σε λογικά πλαίσια.

Σε ότι αφορά το Polo R, ο Linder διέψευσε τις φήμες που ήθελαν την VW να προχωρά στην παραγωγή του. “Από τεχνικής πλευράς φυσικά μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά αν το κοιτάξουμε από οικονομικής πλευράς δεν έχει νόημα η παραγωγή μιας και θα ήταν κατά πολύ ακριβότερο ακόμη και από το Audi S1.” δήλωσε ο Γερμανός.

Τέλος ο Linder επιβεβαίωσε ότι η Volkswagen εργάζεται πάνω στο Jetta R το οποίο θα βασιστεί στο VW New Compact Coupe Concept και θα τροφοδοτείται κατά πάσα πιθανότητα με τον 2.0 λίτρων TFSI απόδοσης 265 ίππων με 35 κιλά ροπή.

Audi A1 S-Line

Audi at Worthersee 2010


VW New Compact Coupe Concept

[Πηγή: drive.com.au]