Από τα ποιο επίσημα χείλη ανακοινώθηκε σήμερα ότι η ανοικτή έκδοση της Ferrari 599 θα παρουσιαστεί αυτό το καλοκαίρι στο περίφημο event Pebble Beach Concours d’Elegance που διεξάγεται κάθε Αύγουστο στην Καλιφόρνια της Αμερικής.

Η είδηση βγήκε σήμερα μέσα από συνέντευξη που έδωσε ο CEO της Ferrari Luca di Montezemolo στο Βρετανικό Autocar. Ο Ιταλός δήλωσε ότι η ανοικτή 599 (την χαρακτήρισε Roadster) θα βγει στην παραγωγή σαν limited σειρά και θα διαθέτει δικό της ξεχωριστό όνομα όπως κάνει η Scuderia στα τελευταία μοντέλα της (458 Italia, 599 Fiorano) και δεν θα παρουσιαστεί σε κάποια έκθεση αυτοκινήτου αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα πηγαίνουν στο Maranelo ώστε να το δούνε από κοντά σε ιδιωτικά event που θα οργανώνει για αυτούς η Ferrari.

Από μηχανικής πλευράς θα παραμείνει ο V12 6.0 λίτρων κινητήρας αλλά θα τοποθετηθεί η έκδοση της 599 GTO με τα 670 άλογα και όχι με τα 620 που βγάζει η 599 GTB Fiorano. Ο λόγος είναι ότι το ανοικτό supercar, όπως είναι λογικό, θα είναι βαρύτερο και έτσι οι άνθρωποι της Ferrari δεν θα θέλουν το νέο τους δημιούργημα να υστερεί σε επιδόσεις.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)